Επιστρέφει στα δρομολόγια το “Δασκαλογιάννης”

Το πιστοποιητικό από τον ιταλικό νηογνώμονα RINA παίρνει στις 15 Απριλίου το πλοίο “Δασκαλογιάννης” της ΑΝΕΝΔΥΚ, που επιστρέφει άμεσα στα δρομολόγια από και προς τη Γαύδο, αλλά και τις νότιες περιοχές των Χανίων (Σφακιά, Παλιόχωρα, Λουτρό, Αγία Ρουμέλη).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική διέξοδο για την εταιρία, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, λόγω και της μη καταβολής από το αρμόδιο Υπουργείο ποσού της τάξης των 200.000 ευρώ για την επιδότηση των άγονων γραμμών.

Αν στο συγκεκριμένο ποσό συνυπολογιστούν άλλα τόσα για το πιστοποιητικό από τον ιταλικό νηογνώμονα, ένα επίσης αξιοσέβαστο ποσό που δαπανήθηκε για το ρωσικό νηογνώμονα (σε ακινησία το πλοίο από τον περασμένο Οκτώβριο), αλλά και τα χρήματα για την αγορά του “Σφακιά ΙΙ”, που εξακολουθεί να παραμένει δεμένο στη Σούδα, τότε γίνεται εύλογα αντιληπτό το οικονομικό πρόβλημα της ΑΝΕΝΔΥΚ.

“Η ΑΝΕΝΔΥΚ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα της έκτασης που κάποιοι διαρρέουν εντέχνως στην κοινωνία των Χανίων. Αντιθέτως, έχουμε να τους πληροφορήσουμε ότι το “Δασκαλογιάννης” παίρνει το πιστοποιητικό και ξαναμπαίνει στα δρομολόγια. Δεν θα πρέπει λοιπόν ν’ ανησυχούν οι κάτοικοι της Γαύδου, ούτε και των περιοχών στα νότια των Χανίων, αφού η εταιρία θ’ ανταπεξέλθει στο έπακρο στις υποχρεώσεις της, συμβάλλοντας, στα μέτρα των δυνατοτήτων της, στο τουριστικό προϊόν μας”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή “Κάθε Μέρα Κρήτη” της Νέας Τηλεόρασης ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας, Γιάννης Μπραός.

Μάλιστα, ο κ. Μπραός πρόσθεσε ότι εξετάζονται από την εταιρία και δύο προτάσεις που υπάρχουν από ναυτιλιακές εταιρίες σε Πειραιά και Λήμνο για την υπενοικίαση του “Σφακιά ΙΙ”. Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις, θ’ αποτελέσει σημαντική ανάσα για την ΑΝΕΝΔΥΚ.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντι στο προσωπικό, ο κ. Μπραός δεσμεύτηκε πως μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχουν κλείσει όλες.

neatv.gr