Κλείνει το σπίτι ανοίγει το μουσείο του Ελ.Βενιζέλου

Ένα μήνα πήρε παράταση το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στο να μείνει ανοιχτό για να μπορεί να το επισκέπτεται ο κόσμος. Τέλη Απριλίου θα κλείσει για δύο χρόνια. Εν τω μεταξύ το αρχηγείο του Εθνάρχη στο Θέρισο θα ανοίξει την Τετάρτη ενώ καθημερινά λειτουργεί από τις 6 έως τις 9 το βράδυ, το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε στις Μουρνιές.

Έτσι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα είναι ανοιχτό το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα. Δόθηκε μια μικρή παράταση λόγω του Πάσχα και όσοι θέλουν να γνωρίσουν το μέρος που έζησε σχεδόν τη μισή ζωή του θα έχουν περίπου 30 μέρες στη διάθεση τους. Μετά η πόρτα θα κλείσει για το κοινό μέχρι το 2014. Να θυμίσουμε ότι το κόστος της αποκατάστασης του σπιτιού είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί κατά 95% από κοινοτικούς πόρους.

Εν τω μεταξύ, σε ότι αφορά στο αρχηγείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Θέρισο το οποίο ήταν κλειστό για αρκετό καιρό λόγω μετακίνησης του υπαλλήλου σε άλλη υπηρεσία του Δήμου Χανίων, θα λειτουργήσει ξανά την Τετάρτη 4 Απριλίου.

Τέλος το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές το οποίο λειτουργεί ως μουσείο θα είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Είναι το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

[neatv.gr]