Βορίδης: “Εσφαλμένη πληροφόρηση” της ΝΔ για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

Σε «εσφαλμένη πληροφόρηση» απέδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης τη χθεσινή…
ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγορούσε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ «για χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ». 

 

Μιλώντας στην εκπομπή του MEGA Ανατροπή, ο «γαλάζιος» πλέον υπουργός παραδέχτηκε ότι ήταν ο ίδιος που ζήτησε τις προσλήψεις, μετά από αίτημα των ΕΛΤΑ, υπογραμμίζοντας πως η όλη διαδικασία έγινε μέσω ΑΣΕΠ.

 

 

«Αυτές είναι προσλήψεις, οι οποίες είναι εποχικές, γίνονται κάθε χρόνο ακριβώς γιατί τη θερινή περίοδο αυξάνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας γιατί υπάρχουν τουρίστες οι οποίοι χρησιμοποιούν κατ’ εξοχήν τα Ταχυδρομεία» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

 

 

Απαντώντας σε σχετικό σχόλιο «άρα, δεν ισχύει η ανακοίνωση της ΝΔ», ο κ. Βορίδης είπε: «Ενδεχομένως υπάρχει κάποια εσφαλμένη πληροφόρηση».

 

 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωνε στη χθεσινή ανακοίνωσή του ότι «στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις».

 

 

Το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας, κάλεσε τον Γιάννη Μιχελάκη να ζητήσει συγγνώμη αφού συνεννοηθεί με τον Μάκη Βορίδη και ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανήλθε επικαλούμενος εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, κάτι που αποτελεί βασική αιτία για πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

[epikaira.gr]