Κλειδώνουν για 6 Μαΐου οι εκλογές!

Η πλάστιγγα για την ημερομηνία των εκλογών φαίνεται ότι γέρνει πλέον περισσότερο υπέρ της 6ης Μαΐου παρά της 29ης Απριλίου. Και αυτό γιατί η Βουλή θα λειτουργήσει πιθανότατα μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, κάτι που θα κάνει ασφυκτικές τις ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες στις 29 Απριλίου.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής επιβεβαίωσε ότι οι ημερομηνίες που «παίζουν» ως πιο πιθανές είναι η 29η Απριλίου και η 6η Μαΐου, με τη 13η Μαΐου, που επιθυμούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, να απομακρύνεται. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος το παραδέχτηκε χθες μιλώντας στη σύσκεψη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε μπροστά μας έξι εβδομάδες προεκλογικής δουλειάς», δείχνοντας ότι προσβλέπει στην 6η Μαΐου. Παράλληλα ζήτησε σημειώματα από τους υπουργούς για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τους ζήτησε να έχουν ενιαίο πολιτικό λόγο.

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, συνεχίζοντας τον κύκλο των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και μένει πλέον η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη για να ανακοινώσει και επίσημα την ημερομηνία των εκλογών.

Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του στις μετρήσεις να κατρακυλούν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Βουλής όσο ποτέ, θέλει να απομακρύνει το ενδεχόμενο εκλογών. Χθες στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, χρησιμοποίησε ακόμη ένα πυροτέχνημα. Αυτή τη φορά το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Με αυτό το επιχείρημα (;) ζήτησε η Βουλή να διαλυθεί μετά το Πάσχα. Παράλληλα, μιλώντας με δημοσιογράφους, υπενθύμισε ότι έχει προβλέψει «εκλογές με κοντομάνικα τον Σεπτέμβριο», εκφράζοντας μάλλον τους μύχιους πόθους του, μια και αν διαλυθεί η Βουλή μετά το Πάσχα, μέχρι τον Σεπτέμβριο απομένουν πέντε μήνες!

[δημοκρατία]