Εχασαν τη μπάλα οι Αργεντίνοι…

Απογοητευτικοί οι Αργεντίνοι, το μεγάλο έως πολυ μεγάλο φαβορί του Μουντιάλ, πριν απο λίγο στο δραματικό για αυτους ματς-γκρν κινιόλ με τη Γερμανία, του Γιοακίμ Λέβ.

Απο το SPORT24

Η Γερμανία ταπείνωσε την Αργεντινή νικώντας την με 4-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι της Παραγουάης με την Ισπανία.
Ο Τόμας Μίλερ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ, δημιούργησε το δεύτερο και γενικά ήταν ο κορυφαίος.

Ο μέσος της Μπάγερν όμως χάνει τον ημιτελικό, καθώς συμπλήρωσε κάρτες, είναι πλέον στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς, ενώ το τέρμα του ήταν πιο γρήγορο στην διοργάνωση.

Φυσικά 4 γκολ έχει και ο Μίροσλαβ Κλόζε στο τουρνουά, καθώς πέτυχε το 2ο και το 4ο στο ματς, ενώ είναι πια πολύ κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ.

Έχει πλέον 14 γκολ σε Μουντιάλ, φτάνοντας τον Γκερτ Μίλερ στην 2η θέση, ενώ απέχει μόλις ένα από τον Ρονάλντο που είναι στην κορυφή με 15.

Η Γερμανία φτάνει στα ημιτελικά για τρίτη συνεχόμενη φορά, είναι η πλέον σταθερή ομάδα στον πλανήτη, ενώ είναι η μόνη φυσικά που το επανέλαβε από τις 4 του 2006 (οι άλλες Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία).

Από την άλλη, η Αργεντινή εξακολουθεί να απογοητεύει, καθώς έχει να φτάσει στα ημιτελικά εδώ και 20 χρόνια, από το 1990 στην Ιταλία. Γενικότερα έχει φτάσει στα ημιτελικά μόνο τέσσερις φορές, φτάνοντας και στις 4 στον τελικό (1930, 1978, 1986, 1990).

Αργεντινή – Γερμανία 0-4

Σκόρερς: 3′ Τόμας Μίλερ, 68′ και 89′ Κλόζε, 74′ Φρίντριχ
Γήπεδο: “Green Point”, Κέιπ Τάουν
Διαιτητής: Ράβσαν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Οταμέντι (70′ Παστόρε), Ντεμιτσέλις, Μπουρντίσο, Χέινσε, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες, Ντι Μαρία (75′ Αγκουέρο), Μέσι, Τέβες, Ντι Μαρία.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (72′ Μάρσελ Γιάνσεν), Κεντίρα (77′ Κρόος), Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Τόμας Μίλερ (84′ Τροχόβσκι), Ποντόλσκι, Κλόζε.