“Ψήφισα Βενιζέλο!” είπε ο Παπανδρέου

Με …εξομολογητική διάθεση επισκέφθηκε ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, την αίθουσα των δημοσιογράφων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Μετά τις κοινές δηλώσεις με το νέο πρόεδρο Ευάγγελος Βενιζέλο ο κ. Παπανδρέου θέλησε να αποχαιρετήσει τους εκπροσώπους του Τύπου. Εκεί είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί τους, στην οποία μίλησε για τα επόμενα σχέδιά του, αλλά έκανε και κάποιες αναφορές στο παρελθόν.

Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε πως πρόκειται να ιδρύσει στο προσεχές διάστημα Ίδρυμα Δημοκρατίας, το οποίο θα αναλαμβάνει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ημερίδες για το δημοκρατικό πολίτευμα στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, όπως είπε χαρακτηρίστηκα.

Γενικότερα, στα σχέδιά του είναι να επικεντρωθεί σε θέματα επιμόρφωσης, όπως είχε κάνει στις αρχές δεκαετίας ’80, όταν και είχε απασχοληθεί έντονα ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του ως πολιτικός με τέτοιου είδους ζητήματα. Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε επίσης το ενδιαφέρον του για την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και είπε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν είτε τον Ιούνιο είτε τον Αύγουστο στη Νότια Αφρική.

Ενημέρωσε, πάντως, τους δημοσιογράφους που θα θέλουν να επικοινωνούν μαζί του ότι θα μπορούν να τον βρίσκουν στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, μιλώντας για την απόφασή του να παραιτηθεί, είπε ότι δεν το μετάνιωσε ποτέ και ότι ήταν μια συνειδητή επιλογή. Όταν το κλίμα χαλάρωσε ανάμεσα στον ίδιο και τους συνομιλητές του δημοσιογράφους, ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε τη Νάουσα, την οποία επισκεπτόταν συχνά παλιότερα και την ταβέρνα του Δαλαμάρα, όπου πήγαινε και συχνά χόρευε ζεϊμπέκικο.

Στο σημείο εκείνο, μάλιστα, συμπλήρωσε, κάνοντας χιούμορ, πως πλέον δεν του επιτρέπεται ούτε να χορεύει ζεϊμπέκικο δημόσια ούτε να κάνει γυμναστική ούτε καν μπάνιο στη θάλασσα.

Τέλος, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρόεδρο του κόμματος…

[Πρώτο Θέμα]