«Δημιουργίες» από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 8ος διαγωνισμός κρητικής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας, από 2-5 Μαρτίου 2012, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και της Άλφα Εκθεσιακής.
Παράλληλα με τον διαγωνισμό διοργανώθηκε από την Άλφα Εκθεσιακή στον ίδιο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης η 12η Πανελλήνια Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως τυροκόμηση ζωντανά από τυροκόμους των Ζωνιανών.
Παρουσίαση αρχαίου κρητικού γλυκού, του «Γάστρην», παρουσιάσεις από εταιρείες όπως η Unilever που πραγματοποίησε παρουσίαση προϊόντων, η Provil που παρουσίασε «Mαρινάδες».
Ακόμα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σχετικά με την «Χρήση ελαιολάδου στην κουζίνα» από τον κ. Λυράκη (Οικογένεια Λυράκη ΑΕΒΕ), παρουσιάσεις από συλλόγους και ομιλίες από τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων με θέμα:«Γαστρονομία της Κρήτης και Τουρισμός» και τον Αλέκο Στεφανάκη, δόκτορα Κτηνιατρικής και προέδρου ΓΕΩΤΕΕ, με θέμα: «Προϊόντα του πρωτογενή τομέα και κρητική κουζίνα» και πολλές άλλες.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 150 σε αριθμό, ενώ αρκετοί ήταν και οι επισκέπτες που παρευρέθηκαν στο διαγωνισμό.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τους χορηγούς, τα μέλη της λέσχης, όλους τους διαγωνιζόμενους επαγγελματίες και μαθητές, καθώς και όλους όσους βοήθησαν υλικά και ηθικά στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού αυτού και ευελπιστεί σε μελλοντικές συνεργασίες σε παρόμοιες εκδηλώσεις.
[rethnea.gr]