Η πρόκληση της πρόκρισης

Πανέτοιμος και αποφασισμένος να κάνει την υπέρβασή του είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται απόψε (22.05 ΑΝΤ-1) τη Μέταλιστ με στόχο να τσεκάρει το εισιτήριο για την οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ.

Εξάλλου, οι «ερυθρόλευκοι», εκτός από τη δύναμη του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έχουν παρακαταθήκη και τη νίκη με 1-0 στην Ουκρανία. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ιδιαίτερα κεφάτος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς να περάσουμε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού, γιατί η ομάδα που θα το επιβάλει θα είναι αυτή που θα κερδίσει το ματς. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε πάνω στο υπέρ μας 1-0 του πρώτου παιχνιδιού. Σίγουρα μας δίνει το προβάδισμα, αλλά θα ξεκινήσουμε το ματς σαν να είναι 0-0. Από εκεί και πέρα, θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο». Επίσης ο Βάσκος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι «αναγνωρίζουμε πάρα πολύ την αξία της Μέταλιστ, τους κερδίσαμε εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Ξέρουμε ότι και τώρα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Σίγουρα δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο».

 

Για λογαριασμό των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο ματς, να επιβάλουμε τον ρυθμό μας από το πρώτο λεπτό και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που έχουμε μάθει τόσο καιρό, ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Είναι τεράστια ευκαιρία για όλους μας εδώ που φτάσαμε. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει όμως τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, να πάρουμε την πρόκριση και μετά να σκεφτούμε το παρακάτω. Είμαστε σε ένα καλό σημείο, η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Βασίλη Τορορίδη περί αλλαγής νοοτροπίας της ομάδας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε: «Εχουν γίνει κάποια βήματα προόδου. Νομίζω ότι η φιλοσοφία του προπονητή αρμόζει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα και να παίζει ένα ποδόσφαιρο όπως αρμόζει στις ευρωπαϊκές ομάδες». Επίσης ξεκαθάρισε «δεν κοιτάμε καθόλου το ματς με τον Παναθηναϊκό».

Εκτός ο «Φέτφα»

Στα αγωνιστικά, ο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ολοφ Μέλμπεργκ, ενώ κανονικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ο Φουστέρ και ο Κάρολ. Εκτός έμειναν οι Μπάμποβιτς, Ποτουρίδης, Φέισα, Δασκαλάκης, Μέλμπεργκ, Φετφατζίδης και Μόνχε. Πάντως, μπορεί ο Βάσκος να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο πονοκεφαλιάζει, καθώς επτά παίκτες (Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Τζεμπούρ, Μιραλάς και Φουστέρ) βρίσκονται στο όριο των καρτών. Στο στρατόπεδο της Μέταλιστ υπάρχει πίστη για την πρόκριση, με τον τεχνικό της ουκρανικής ομάδας ο Μίρον Μάρκεβιτς να δηλώνει:

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την έδρα του Ολυμπιακού και την καυτή ατμόσφαιρα. Δεν μας φοβίζει. Εξάλλου δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα παίξουμε επιθετικά». Ο αριστερός αμυντικός Σεργκέι Πσενίτσνικ τόνισε με τη σειρά του: «Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα και έχει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Σκοπός μας είναι να παίξουμε επιθετικά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Υπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους τιμωρημένους Εντμάρ και Κριστάλντο, ενώ αμφίβολος είναι ο Φινίνιο.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο 32χρονος Ρουμάνος Οβίντιου Αλίν Χατέγκαν.