Πιλοτικό Πρόγραμμα από το Δήμο Χανίων: «Γνωρίζω & σέβομαι την πόλη μου»

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τους Ξεναγούς των Χανίων, δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης των Χανίων, να τη γνωρίσουν μέσω ενός πρότυπου πιλοτικού Προγράμματος με τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΩ & ΣΕΒΟΜΑΙ την πόλη μου: ταξίδι στην Ιστορία, στα Σοκάκια, τις Μνήμες και τα Χρώματα της πόλης των Χανίων».

Μέσα από την περιήγηση στα μνημεία και τον αρχαιολογικό πλούτο της πόλης μας, οι πολίτες και οι επισκέπτες της, γνωρίζουν την πλούσια ιστορία των Χανίων, εξερευνούν τα πλακόστρωτα σοκάκια, ταξιδεύουν στις μνήμες και στις εικόνες άλλων εποχών.

 

Το  πιλοτικό πρόγραμμα «ΓΝΩΡΙΖΩ & ΣΕΒΟΜΑΙ την πόλη μου» θα ξεκινήσει  τηνΚυριακή 4 Mαρτίου 2012 και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή – έως το τέλος Μαρτίου – με σημείο συγκέντρωσης/αφετηρία από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Η ώρα έναρξης της περιήγησης θα είναι 11.00 το πρωί και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με αφορμή τη νέα αυτή δράση του Δήμου Χανίων αναφέρει «Η πρωτοβουλία αυτή που υλοποιείται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου μας εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο σχεδιασμό για την τουριστική προβολή του τόπου μας. Προϋπόθεση είναι εμείς οι ίδιοι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας,  την ιστορία, τις παραδόσεις και τις μνήμες που «χρωματίζουν» κάθε γωνιά των Χανίων, καταθέτοντας το σεβασμό μας στον αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό «πλούτο» μας. Οι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες μπορούν να σεβαστούν και να διαφυλάξουν πραγματικά τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα  που διαθέτει ο Δήμος και η πόλη μας και να αποτελέσουν τους καλύτερους «πρεσβευτές» της. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες αλλά και επισκέπτες του δήμου μας να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση η οποία θα διεξαχθεί με τη συνεργασία των ξεναγών των Χανίων τους οποίους και ευχαριστώ. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο τομέας του τουρισμού αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής μας οικονομίας και γι’ αυτό ως  Δήμος καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε στη πράξη το τουριστικό προϊόν του τόπου μας.