323 προσλήψεις μέσω κοινωφελούς προγράμματος στο δήμο Χανίων

Σε 323 ανέρχεται ο αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται να γίνουν στον Δήμο Χανίων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα και όχι «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία», όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο προχθεσινό φύλλο των ‘Χ.Ν.’


Το προαναφερθέν πρόγραμμα έχει εγκριθεί για τον Δήμο Χανίων και αναμένεται η προκήρυξή του από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ‘Σύμπραξη φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση’, που είναι και ο δικαιούχος φορέας του εν λόγω προγράμματος στον Ν. Χανίων και με την οποία ο Δήμος Χανίων έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας.


Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό ‘για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία’. Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία.

[haniotika-nea.gr]