Λίγη σάμπα και… στους 8 οι Βραζιλιάνοι !

[youtube width=”550″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=zzIJxoDD76g&feature=player_embedded[/youtube]

Χόρεψαν σάμπα για… όσο χρειάστηκε οι Βραζιλιάνοι, ίσα ίσα δηλαδή για να νικήσουν με χαρακτηριστική άνεση 3-0 τη Χιλή και να περάσουν απλά και ξεκούραστα στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν γρήγορα και επιθετικά, με την μπάλα ν’ ανεβοκατεβαίνει και με αρκετά σουτ προς τις δύο εστίες, όχι όμως ιδιαίτερα άπειλητικά. Οι “σελεσάο” ζήτησαν πέναλτι (κι είχαν δίκιο) στο 27΄ σε ανατροπή του Λούσιο, αλλά ο Άγγλος διαιτητής Γουέμπ ήταν… αλλού. Πάντως ο ταχύτατος αρχικός ρυθμός άρχισε να πέφτει σταδιακά και το παιχνίδι να γίνεται πιο δυνατό.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα μπορούσε να γίνει φάση για γκολ, οι Βραζιλιάνοι διέψευσαν τα… φαινόμανα και μάλιστα δις: άνοιξαν το σκορ στο 34΄ με κεφαλιά – οβίδα του Ζουάν και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λουίς Φαμπιάνο από κοντά πέτυχε το 2-0!

Οι Χιλιανοί, εκ των πραγμάτων, αναγκάστηκαν να ρισκάρουν, γεγονός βάβαια που άνοιξε ακόμα περισσότερους διαδρόμους στους ταχύτατους Βραζιλιάνους, οι οποίοι στην πρώτη πραγματικά επικίνδυνη κόντρα τους στο β’ μέρος πέτυχαν το 3-0 με θαυμάσιο σουτ του Ρομπίνιο (59΄) και διέλυσαν τις όποιες αμφιβολίες για τον τελικό νικητή.

ΔΟΚΑΡΙ: 78′ Σουάζο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –


ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
30′ Κακά, 71′ Ραμίρες – 47′ Βιδάλ, 68′ Φουέντες, 80′ Μιγιάρ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα):
Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ραμίρες, Ντ. Αλβες, Κακά (81′ Κλέμπερσον), Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο (76′ Νιλμάρ)

ΧΙΛΗ (Μαρσέλο Μπιέλσα):
Μπράβο, Ισλα (61′ Μιγιάρ), Κοντρέρας (46′ Τέγιο), Καρμόνα, Φουέντες, Βιδάλ, Σάντσες, Μ. Γκονζάλες (46′ Βαλδίβια), Γιάρα, Μποσεζούρ, Σουάζο

[Πρώτο Θέμα]