Σκυταλοδρομία απόγνωσης του “Ερωτόκριτου”

Αναλάβαμε, με μπροστάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάμου, την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε στο Βάμο Αποκορώνου Χανίων την 1η Σεπτεμβρίου 2012 ένα δρώμενο  υπό τον τίτλο “Ήκουσες Αρετούσα μου; Ο Έρωτας σταμάτησε στο Βάμο”, δρώμενο το  οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.


Θα πρόκειται για μία ολονυχτία όπου ως σκυταλοδρομία, θα παρουσιαστεί ο Ερωτόκριτος στην ολότητά του.
Οι συμμετέχοντες σε αυτή την σκυταλοδρομία, όλοι τους σε εθελοντική βάση, θα αναγνώσουν, θα αποδόσουν θεατρικά (ακόμη και με θέατρο σκιών), μουσικά (σε παραδοσιακή ή έντεχνη φόρμα), εικαστικά ή και σε χορογραφία το σύνολο του αναγεννησιακού έπους.
H βραδιά θα περιλαμβάνει και εδέσματα της Βενετικής διατροφής στην Κρήτη. Βρισκόμαστε επίσης σε επικοινωνία με σημαντικούς δημιουργούς που έγραψαν μουσική εμπνεόμενοι από τον Ερωτόκριτο, για τη συγκρότηση μιας τιμητικής επιτροπής η οποία και θα προσδώσει το επιπλέον κύρος που αξίζει σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Είναι προφανές πως πρόκειται για μία διαδικασία ανοικτή, πράγμα που σημαίνει πως όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο εγχείρημα από τη σκοπιά του μουσικού, του ηθοποιού, του εικαστικού, του αφηγητή, του ανθρώπου τελικά που τον συγκινεί αυτό το έπος, καλά θα κάνει να ξεσκονίσει τον Ερωτόκριτο και να προετοιμαστεί για να λάβει μέρος, ώστε όλοι μαζί να ξεφυλλίσουμε την 1η Σεπτεμβρίου.
Νεώτερα και λεπτομέρειες σε Συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει σε εύθετο χρόνο.

Γιώργος Χατζηδάκης 
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής