Αφήνουν την κλασσική μουσική και παίζουν ρεμπέτικα

Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης αφήνουν για τρεις βραδιές τα μαύρα κοστούμια και τα σοβαρά φορέματα.
Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης αφήνουν για τρεις βραδιές τα μαύρα κοστούμια και τα σοβαρά φορέματα.
Φορούν τζιν παντελόνια και μακό μπλουζάκια, αλλάζουν ύφος και διάθεση και εκτός από τα «κλασικά» τους κομμάτια παίζουν τζαζ, ροκ, ποπ, έθνικ, τάγκο, ρεμπέτικα, αρχαία ελληνική μουσική, μουσική κινηματογράφου, οθωμανική μουσική, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες εκτελέσεις για σύνολα κρουστών παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά δρώμενα.
Το «πείραμα» πέτυχε πέρυσι που επιχειρήθηκε πρώτη φορά και διοργανώνεται και φέτος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανοιχτής Εκφρασης και Δημιουργίας με τίτλο «Κ.Ο.Θ. Underground». Οι τριήμερες εκδηλώσεις (23, 24, 25 Σεπτεμβρίου) διοργανώνονται από τον Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης – το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και το ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση», στους υπαίθριους και κλειστούς χώρους του Block 33 στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Παίρνουν μέρος 20 μουσικά σύνολα, τα οποία αποτελούνται από μέλη της ΚΟΘ, της μουσικής ομάδας της «Ιθάκης», της «ΑΡΣΙΣ» και των Toy’s factory, Magnanimous, Studio flamengo Pellizco.
Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν έκθεση φωτογραφίας, εκθέσεις εικαστικών, κεραμικών και κατασκευών, έκθεση εκδόσεων, εργαστήρι Graffiti και κεραμικής, δρώμενα για παιδιά και συναυλία αφιέρωμα στον Β.Τσιτσάνη με τον Χρήστο Μιτρέντζη και την κομπανία του. Καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο συνθέτης Ross Daly, ο οποίος εκτός από τη συναυλία που θα δώσει το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου θα μετέχει σε σεμινάριο με θέμα: Σύνθεση σε τροπικά μουσικά συστήματα.
Πολιτισμός Ρεθύμνου / Eθνος