Alco: Σε ιστορικά χαμηλά το ΠΑΣΟΚ -10,6% μπροστά η ΝΔ

Με βάση τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται κατά 10,6 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, που προηγείται με ιδιαίτερα μικρή διαφορά από τα κόμματα της Αριστεράς. Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και η υψηλή δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη.

Επίσης, παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο ένας στους τέσσερις πολίτες γυρνά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, καθώς στην πρόθεση ψήφου επιλέγει λευκό, άκυρο ή αποχή.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου τη ΝΔ συγκεντρώνει 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 8%, το ΚΚΕ 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1% και ο ΛΑΟΣ 5%.

Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,9%. Αποχή, λευκό ή άκυρο δηλώνει ότι προτιμά το 24,7%.

Δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Από τους πολιτικούς αρχηγούς, τις περισσότερες θετικές κρίσεις συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με 37%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 24%, ο Αλέξης Τσίπρας με 23%, ο Γιάννης Δημαράς με 22%, η Αλέκα Παπαρήγα με 17%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 16%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 13% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 11%.

Για την κυβέρνηση

Για την απόδοση της κυβέρνησης, το 23% των ερωτηθέντων διατυπώνει θετική γνώμη, αρνητική το 64%, ενώ «δεν ξέρω/δεν απαντώ» επιλέγει ένα 13%.

Το 30% των πολιτών έχει θετική κρίση για τον πρωθυπουργό, με ένα 58% να απαντά αρνητικά.

[newsbomb.gr]