“Οι απόγονοι” και “The Artist” οι καλύτερες ταινίες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Ο George Clooney έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος από τη φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων. Απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική ταινία στους “Απόγονους”, οι οποίοι κέρδισαν και το βραβειο καλύτερης δραματικής ταινίας.

Πολύ καλά πήγε όμως και το “The Artist” κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ ενώ ο πρωταγωνιστής του Jean Dujardin κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία στη Μέριλ Στριπ για τη Σιδηρά Κυρία, βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στον Μάρτιν Σκορτσέζε για το Hugo.

Με το βραβείο Cecil B. DeMille τιμήθηκε ο Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος δήλωσε “όταν κάνεις αυτό που αγαπάς δεν χρειάζεται ποτέ να δουλέψεις. Έτσι κι εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ τα τελευταία 45 χρόνια”.

Ο George Clooney κατά την παραλαβή της τρίτης χρυσής σφαίρας του στάθηκε στην προσφορά του Βrad Pitt, όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στο φιλανθρωπικό του έργο.

Χρυσή σφαίρα κέρδισε και η Μαντόνα για το τραγούδι “Masterpiece”. Τη χρυσή σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε η ταινία “Ένας Χωρισμός” από το Ιράν.

Ο παρουσιαστής Ricky Gervais έκανε λιγότερα πειράγματα απ’ ότι συνηθίζει αλλά δεν νομίζουμε ότι θα είναι ευχαριστημένοι μαζί του η Κιμ Καρντάσιαν και ο Τζάστιν Μπίμπερ. Για την πρώτη ανέφερε στην αρχή της τελετής ότι “οι χρυσές σφαίρες είναι για τα Όσκαρ ότι η Κιμ Καρντάσιαν για την Κέιτ Μίντλετόν”.

Αργότερα, απευθυνόμενος στη Νάταλι Πόρτμαν αστειεύτηκε λέγοντας “η περυσινή νικήτρια γέννησε και φέτος δεν είναι υποψήφια για τίποτα. Πήρε το πολύτιμο μάθημα να μη βάζεις ποτέ μπροστά την οικογένεια!”

Δείτε φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί