500 εκ. ευρώ περιμένουν τις επιχειρήσεις

Σημαντική “ανάσα” για τις επιχειρήσεις αναμένεται να αποτελέσουν τα περίπου 500 εκ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τα ΠΕΠ (Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα) όλης της χώρας, προκειμένου να γίνει μια κεντρική διαχείριση και τα χρήματα να διοχετευθούν στοχευμένα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης συναντά τους τέσσερις προέδρους των Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων από όλη την Κρήτη, προκειμένου να επεξεργαστούν από κοινού τις κατευθύνσεις που η Κρήτη θα προτείνει για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα εξαγγελθεί.

Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να καταγραφούν οι τοπικές ανάγκες, ώστε η προκήρυξη του προγράμματος να προσαρμοστεί και να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες.

Με τη διαδικασία της κεντρικής διαχείρισης των ΠΕΠ, είναι σύμφωνη και η Κομισιόν, με απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, να εφαρμοστεί ένα πολύ σκληρό σύστημα ελέγχου, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα του παρελθόντος με δανειοδοτήσεις μη δικαιούχων που δεν “έριχναν” τα χρήματα σε πραγματικές ανάγκες που θα συνιστούσαν ανάπτυξη.

cretalive