Χρονιά έργων το 2012 για όλους τους δήμους της Κρήτης

Τη διάθεση του ποσού των 55 εκατομμυρίων ευρώ για αποπληρωμές εργολαβιών, που αφορούν έργα που εκτελέστηκαν στην Κρήτη την τελευταία διετία, ανακοίνωσε χθες από τα Χανιά ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.


Μιλώντας σε εκδήλωση του προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τόνισε ότι στόχος της περιφέρειας για το 2012 είναι να ξεπεράσει για έργα απορροφήσεις κονδυλίων 120 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όπως επίσης έκανε γνωστό, το 2012 προγραμματίζονται για την ενδοχώρα της Κρήτης περισσότερα από 250 έργα.

”Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων, αφορά όλους τους δήμους της Κρήτης και θα αρχίσει να εφαρμόζεται τους πρώτους 3 μήνες του 2012”, είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, επισημαίνοντας ότι, ”στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων”.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι υπηρεσίες όλων των περιφερειακών ενοτήτων ώστε να ετοιμαστούν οι μελέτες και να αρχίσει το πρώτο δίμηνο του 2012 η δημοπράτηση έργων για την οδική ασφάλεια της ενδοχώρας του νησιού. Συνολικά θα διατεθούν για το σκοπό αυτό 35 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Αρναουτάκης έκανε ακόμα γνωστό ότι μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσουν οι εργασίες για βελτίωση της ασφάλτου σε μήκος 5 χιλιομέτρων του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης. Προτεραιότητα θα δοθεί στα χαρακτηρισμένα ως επικίνδυνα σημεία, ειδικά στην περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου. Παράλληλα θα γίνουν βελτιώσεις στη σήμανση, τον καθαρισμό και τον φωτισμό του βόρειου οδικού άξονα.
Αναφερόμενος σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος τόνισε ότι στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να ολοκληρωθούν όλα τα έργα βιολογικών καθαρισμών καθώς και τα έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως μάλιστα είπε μέσα στον Ιανουάριο το περιφερειακό συμβούλιο θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού.

[Νέα Τηλεόραση]