Παράταση έκθεσης «Αναζητώντας και αποκτώντας ένα φίλο»

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων με τίτλο «Αναζητώντας και αποκτώντας ένα φίλο», που πραγματοποιείται στο Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι.


Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων”, “συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μικρών και μεγάλων μας φίλων η Εκθεση Φωτογραφίας του Συλλόγου μας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να την παρατείνουμε μέχρι και την Παρασκευή.

Εκατοντάδες άτομα πέρασαν από το Γιαλί Τζαμισί για να τη δουν και να την απολαύσουν, συνδυάζοντας την τέχνη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με αδεσποτάκια της πόλης μας, το χιούμορ που απεικονίζεται στις διάφορες στάσεις των χαριτωμένων τετράποδων αλλά και την ενημέρωση γύρω από τα ζώα”.
Χθες την έκθεση επισκέφτηκαν με τους δασκάλους τους τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ η επιστημονική σύμβουλος του Συλλόγου μας γύρω από θέματα συμπεριφοράς ζώων, θα μιλήσει στα παιδιά σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Μπομπολάκη “ο Φρόυντ έλεγε, ότι τα παιδιά έχουν ένα έμφυτο ένστικτο στοργής προς τα ζώα, τα οποία θεωρούν πλάσματα ισότιμά τους. Δυστυχώς είναι οι μεγάλοι που ορθώνουν τη δική τους σκληρή διαχωριστική γραμμή απέναντι στα ζώα και στα παιδιά και όχι τα ίδια τα παιδιά.
Τα οφέλη από την αλληλοεπίδραση των ζώων στα παιδιά είναι τεράστια και οι γονείς και οι δάσκαλοι θα έπρεπε όχι μόνο να τα μάθουν να συμβιώνουν με τα ζώα αλλά και να τα σέβονται απόλυτα”.

Ωρες λειτουργίας: 10.30 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 10 μ.μ.

Πληροφορίες τηλ.: 6976489349