Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Χανίων: Στις 19 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου & η μεγάλη συναυλία με τον Κ. Μακεδόνα

Με την επίσημη φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αγάπης και της Ελπίδας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μία μοναδική συναυλία του  Κώστα Μακεδόνα, ξεκινούν και επίσημα τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ_, για την περίοδο των Χριστουγέννων, με την υποστήριξη της Cyta, θυγατρικής του εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στις 21.00, θα δώσει το σύνθημα της έναρξης των εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων των Χανίων, θα  ενημερώνουν και θα ευαισθητοποιούν τους Χανιώτες για τις δράσεις τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Τετάρτη 14/12/2011, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, επεσήμανε  το κοινωνικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων και ευχήθηκε  «όλοι οι πολίτες να περάσουν τις άγιες ημέρες, που πλησιάζουν, με ειρήνη, υγεία, χαρά και οικογενειακή γαλήνη, σκεπτόμενοι πάντοτε τον συνάνθρωπο, που αντιμετωπίζει δυσκολίες και προβλήματα».

 

«Τα φετινά Χριστούγεννα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα είναι για όλους μας διαφορετικά. Για κάποιους όμως θα είναι και δύσκολα. Ας προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τις Άγιες αυτές Ημέρες τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη τη βοήθεια και τη στήριξη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας: Ας βοηθήσουν αυτοί που μπορούν, αυτούς που δεν μπορούν».

 

Ο Δήμαρχος Χανίων προέτρεψε παράλληλα τους πολίτες να στηρίξουν τις κοινωνικές οργανώσεις των Χανίων, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γνωστό καλλιτέχνη, Κώστα Μακεδόνα, που θα δώσει μία και μοναδική, ανοιχτή για το κοινό, συναυλία στα Χανιά, με αφορμή τη φωτοδότηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

 

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να συμπαρασταθούμε σε εκείνους που το έχουν ανάγκη και να δώσουμε χαρά σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη.

 

«Για πρώτη φορά στην πόλη μας, πολιτιστικοί φορείς, εθελοντές και επιχειρήσεις συμπράττουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, που δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμβολή και συμπαράστασή τους» είπε η κα Αγγελάκη, η οποία καταλήγοντας ανέφερε ότι «στόχος όλων μας, είναι να μοιράσουμε, τις άγιες αυτές μέρες, αγάπη, χαρά και να αποδείξουμε ότι  μπορούμε όλοι να προσφέρουμε».

 

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσα από τις φετινές εκδηλώσεις είναι να νιώσουμε τη χαρά που μας γεμίζουν η μουσική και οι άλλες μορφές τέχνης αλλά και να φέρουμε τον άνθρωπο κοντά στον άνθρωπο» τόνισε εξάλλου ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για πολιτιστικά θέματα, Δημήτρης Λειψάκης.

 

Ο υπεύθυνος marketing της Περιφέρειας Κρήτης της CYTA, Γιάννης Δούζης,  επεσήμανε εξάλλου, ότι «η φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου,  αποσκοπεί στην ακόμη πιο έντονη κοινωνική ευαισθητοποίηση και προσφορά του καθενός μας,  με αιχμή του δόρατος τα κοινωνικά σωματεία της πόλης μας. Έτσι, συνέχισε, η CYTA, φέτος επιπλέον της ετήσιας κεντρικής χορηγίας της στην πολιτιστική δράση του Δήμου Χανίων, πλαισιώσει την κοινωνική του πρωτοβουλία, προσφέροντας στους πολίτες των Χανίων την δωρεάν πρόσβαση στην συναυλία του Κώστα Μακεδόνα».

 

Σε δήλωση τέλος, την οποία απέστειλε ο Κώστας Μακεδόνας, τονίζεται:

 

«Νιώθω μεγάλη χαρά που μου δίδεται η ευκαιρία να εμφανιστώ για μία ακόμη φορά στα αγαπημένα μου Χανιά, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης. Θα ήθελα παράλληλα να ευχαριστήσω τον Δήμο Χανίων και την εταιρία Cyta για αυτή την τιμητική πρόσκληση».

 

Σημειώνεται ότι μέγας χορηγός της εκδήλωσης Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δένδρου  είναι η εταιρεία CYTA, (θυγατρικής του εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου) και χορηγοί Επικοινωνίας τα ΜΜΕ:  Creta Channel, FlashNews.gr, Radio 98.4, Real Super FM 89.6, ΑΓΩΝΑΣ της Κρήτης, ANT1 97.0 Δυτικής Κρήτης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΚΡΗΤΗ TV, ΚΥΔΩΝ, ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.