Στην Ελληνική πραγματικότητα, τα παιχνίδια τράπουλας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο στις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις όσο και στις διάφορες χαρτοπαικτικές λέσχες και στα καζίνο. Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια τράπουλας, που προσελκύει κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό είναι το poker.

Το poker είναι ένα παιχνίδι συνδυασμού έξυπνων κινήσεων, καλής γνώσης των κανόνων του παιχνιδιού, ικανότητας αποκρυπτογράφησης των κινήσεων των συμπαικτών μέσω της γλώσσας του σώματος, αλλά και ικανότητας απόκρυψης συναισθημάτων και παραπλάνησης των συμπαικτών – το γνωστό σε όλους μπλοφάρισμα.

Ο Έλληνας γενικά μαθαίνει εύκολα poker, τουλάχιστον τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκμάθησης poker, ο πιο συνηθισμένος είναι μέσω φίλων αλλά και μέσω χαρτοπαικτικών λεσχών.  Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο αποτελεί μία άριστη ευκαιρία για εκμάθηση poker, αφού οι περισσότερες online αίθουσες παρέχουν δωρεάν μαθήματα poker μέσω της σχολής που διαθέτουν. Πολύ δημοφιλείς είναι οι διεθνείς αίθουσες πόκερ, όπως η Poker Stars, οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στην Ελληνική γλώσσα.

Επίσης, οι  online αίθουσες poker  έχουν αναλυτικές καταστάσεις με την ιεραρχία των φύλλων και την αξία του κάθε κερδοφόρου συνδυασμού, καθώς και οδηγίες για το πως να αποφύγετε να θέσετε την μπάνκα σας σε κίνδυνο. Οι Έλληνες έχουν αποδειχτεί πολύ ισχυροί παίκτες στο poker, και οι νέοι που τώρα έχουν την ευκαιρία να παίζουν σε online αίθουσες, γίνονται ακόμη καλύτεροι, διαβάζοντας άρθρα στρατηγικής για poker αλλά και παρακολουθώντας τα τουρνουά poker στην τηλεόραση.

Επίσης, οι περισσότερες online αίθουσες poker, στην επιθυμία τους να ενθαρρύνουν τους νέους παίκτες, προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό τους, αλλά και γενναιόδωρα poker bonus. Επίσης τα τουρνουά poker με δωρεάν συμμετοχή προσελκύουν πολλούς νέους παίκτες που αποκτούν την εμπειρία του παιχνιδιού και των ελιγμών του, χωρίς το φόβο να χάσουν χρήματα, αλλά μόνο με την πιθανότητα να κερδίσουν κάποιο σεβαστό ποσό σε περίπτωση που βγουν νικητές του τουρνουά.

Ο βασικός στόχος ενός παίκτη του poker είναι να σχηματίσει ένα ισχυρό συνδυασμό φύλλων για να κερδίσει τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο τραπέζι, αυτό που στην ορολογία του poker ονομάζεται «ποτ».  Αλλά ακόμα και με λιγότερο ισχυρό συνδυασμό, θα πρέπει να καταφέρει να κάνει τους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι αυτός έχει το καλύτερο φύλλο από όλους, ώστε να αναγκασθούν να παραιτηθούν από το παιχνίδι, ή αλλιώς να «πάνε πάσο». Με αυτόν τον τρόπο ο παίκτης, ο οποίος στην ουσία μπλοφάρει, καταφέρνει να είναι αυτός ο τελικός νικητής.

Είναι φανερό ότι ο καλός παίκτης του poker ξέρει καλά τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά ξέρει και να ελίσσεται κατάλληλα. Οι ελιγμοί, η στρατηγική και η βελτίωση στον γενικό τρόπο χειρισμού του παιχνιδιού, αλλά και στην απόκτηση σωστής νοοτροπίας στο τραπέζι του poker, δεν είναι πράγματα που μαθαίνονται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.  Αν αγαπάτε το poker, όσο περισσότερο παίζετε, τόσο καλύτερος παίκτης θα γίνεστε. Παίζοντας σε μία online αίθουσα με δωρεάν χρήματα (poker free), όποτε εσείς θέλετε ή έχετε ελεύθερο χρόνο, είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος απόκτησης εμπειρίας, η οποία είναι ο ισχυρότερος παράγοντας για πολλές νίκες και πολλά κέρδη.