Επίθεση με αυγά κατά του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Επίθεση για δεύτερη φορά δέχθηκε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ι. Γρυσπολάκης, χθες Τετάρτη. Ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλαν σε αίθουσα και πέταξαν αυγά εναντίον του.

Τα μέλη της ομάδας που επιτέθηκαν στον καθηγητή εισέβαλαν σε αίθουσα όπου έκανε μάθημα, με έναν μάλιστα από αυτούς να επιτίθεται εναντίον του, απαιτώντας να σταματήσει να διδάσκει και αποκαλώντας τον “χουντικό επίτροπο”.

Αφορμή για τους χαρακτηρισμούς, ήταν η συμμετοχή του στην οργανωτική επιτροπή για τη διοργάνωση των εκλογών που θα εκλέξει το Συμβούλιο του Ιδρύματος, όπως προβλέπει ο νόμος της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου.

Όπως είπε ο ίδιος στην “Καθημερινή”, ενημέρωσε το πρυτανικό συμβούλιο για τις λεκτικές επιθέσεις και τις διαδικτυακές απειλές που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν, τον κάλεσαν στην πρυτανεία, προτείνοντας του να αφήσει το μάθημά του να το διδάξει άλλος. Αρνήθηκε και τους ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση δημόσια εκ μέρους τους. Την ίδια ημέρα η πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση συνιστώντας σύνεση και ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές.

Την επόμενη ημέρα δέχθηκε την επίθεση μέσα στο αμφιθέατρο.

Σημειώνεται δε, ότι αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται ο συγκεκριμένος καθηγητής.

[news247.gr