S.O.S. απο το Κέντρο Υγείας Κισσάμου

Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται «στην εντατική» λόγω του εμπάργκο που έχουν κηρύξει οι προμηθευτές ιατρικών υλικών, η κατάσταση στα κέντρα υγείας είναι ακόμη πιο τραγική.

Ενδεικτικά, στο κέντρο υγείας Κισσάμου το κτήριο χρειάζεται συντήρηση, οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα να «μην βγαίνουν» ακόμη και οι βάρδιες.
Τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής δικαιολογημένα.

Οι καταγγελίες φτάνουν βροχή στο τηλεφωνικό κέντρο της Νέας Τηλεόρασης, με 36.700 πολίτες να καταδικάζουν ακόμα και το ασθενοφόρο– σαραβαλάκι που διαθέτει εδώ και χρόνια το κέντρο υγείας Κισσάμου.

Το παρακάτω περιστατικό βασίζεται σε μαρτυρία:

Το ΕΚΑΒ καλείται να συνδράμει σε επείγον περιστατικό. Ο οδηγός του ασθενοφόρου βάζει μπρος και μαζί με τον γιατρό κατευθύνονται προς τον τόπο του συμβάντος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η κίνηση στο κέντρο του Καστελίου είναι αυξημένη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, γιατί δεν ενεργοποιείται η σειρήνα του οχήματος.

Η απάντηση αναμενόμενη στις μέρες μας…  το συνεργείο της Citroen δεν επιδιορθώνει τη βλάβη, λόγω παλαιότερων οφειλών.
O οδηγός του ασθενοφόρου κάνοντας νοήματα στους οδηγούς, προσπαθεί να φτάσει το επείγον περιστατικό που έχει ανάγκη άμεσα, τις πρώτες βοήθειες.

Ανοίξαμε την πόρτα του ασθενοφόρου και το κάθισμα του γιατρού, είναι σπασμένο.

Έτσι κι αλλιώς στις μέρες μας, οι γιατροί θα κάθονται ή σε αναμμένα κάρβουνα ή σε σπασμένα καθίσματα…

[neatv.gr]