Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, χωρις αντίκρυσμα ο ΓΑΠ…

Με 153 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και ο Γ.Παπανδρέου “εντολή” για τη συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας. Ωστόσο ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του χωρίς να απαντήσει στο ερώτημα περί παραιτήσεώς του τονίζοντας ότι το Σάββατο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του διατυπώσει την άποψή του για την κυβέρνηση συνεργασίας.

Κατά ψήφισαν 145.

«Τώρα είναι η ώρα να συνεργαστούμε με καλή προαίρεση και για το καλό της πατρίδας» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Η παλαιά προσπάθεια συνεργασίας δεν ευοδώθηκε. Ήρθε η ώρα για μία προσπάθεια καλόπιστη και καλοπροαίρετη σε βάση που θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη».

Ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι ελπίζει πως οι πράξεις του συμβολίσουν μία νέα κουλτούρα στην πολιτική τα media αλλά και για τους πολίτες.

«Χρειάζεται νηφαλιότητα», είπε, «ώστε η κυβέρνηση συνεργασίας να ενισχύσει τους θεσμούς και να μην τραυματίσει τη δημοκρατία. Αύριο πρέπει να συνεχίσει να κυβερνιέται η χώρα χωρίς τριγμούς.»

Ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης «για να διασφαλίσει την πορεία του τόπου» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα πρώτα «αγκάθια» για την κυβέρνηση συνεργασίας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η απόφαση της Χάγης για όνομα της FYROM αλλά και η προκήρυξη γεωτρήσεων στα Νότια της Κρήτης!

Η κυβέρνηση έλαβε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης με τις ψήφους όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (152) και τη στήριξη της κ. Λούκας Κατσέλη, από τους συνολικά 298 που ψήφισαν. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε, Μιλένα Αποστολάκη καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην βουλευτής της ΝΔ) Ελσα Παπαδημητρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ανακοινώθηκε πως η κ. Κατσέλη, η οποία είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος με απόφαση του Πρωθυπουργού.

απο την isotimia

ο τίτλος και η φωτό δικα μας

Διαβάστε ακόμα:

Α.Σαμαράς: “Οι μάσκες έπεσαν. Πρέπει να πάμε σε εκλογές”

Αλ.Παπαρήγα: «Τέρμα στους εκβιασμούς»

Έκκληση Γ.Καρατζαφέρη να συμμετάσχει και η ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας

Αλ.Τσίπρας: «Θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης η κυβέρνηση συνεργασίας»