Η βουβουζέλες θα συνεχίσουν ! Τελεία !

Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να απαγορευτούν οι βουβουζέλες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής για το Μουντιάλ, Ριτς Μκχόντο.
«Οι βουβουζέλες είναι εδώ για να μείνουν και δεν θα απαγορευθούν. Δείτε τις ως μέρος από την κουλτούρα μας στη Νότια Αφρική για να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ο κόσμος σε ολόκληρη την υφήλιο αγαπάει τις βουβουζέλες. Μόνο μια μειοψηφία τάσσεται εναντίον τους», είπε και συνέχισε :

«Ποτέ δεν υπήρξε σκέψη για την απαγόρευσή τους. Ως φιλοξενούμενοι, σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε την κουλτούρα μας, σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε τον τρόπο, με τον οποίο γιορτάζουμε. Η ιστορία της βουβουζέλας είναι βαθιά ριζωμένη στη Νότια Αφρική».

madata.gr

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της ΦΙΦΑ, Γιόζεφ Μπλάτερ, μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter: «Για να απαντήσω σε όλα τα μηνύματά σας αναφορικά με τις βουβουζέλες, πάντα έλεγα ότι η Αφρική έχει έναν διαφορετικό ρυθμό, έναν διαφορετικό ήχο. Δεν βλέπω να απαγορεύονται οι μουσικές παραδόσεις των φιλάθλων στη χώρα τους. Θα θέλατε να δείτε μια απαγόρευση στις παραδόσεις των φιλάθλων στη δικιά σας χώρα;».

[youtube width=”550″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=wuleZTO-tyU&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube width=”550″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=7X031mwwuLg&feature=player_embedded[/youtube]

[Τρελο Γαϊδούρι]