Ανακοίνωση του Νομάρχη Χανίων για τον ΒΟΑΚ

Ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Δημήτρη Ρέππα για την κατασκευή του ΒΟΑΚ με σύμβαση παραχώρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :


“Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Δ.  Ρέππα που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά στην κατασκευή του ΒΟΑΚ με τη μέθοδο της παραχώρησης.
Αισθάνομαι ακόμα δικαιωμένος γιατί επί τέσσερα σχεδόν χρόνια με συνεχείς οχλήσεις και επιστολές προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας και στους εκάστοτε Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, τόσο επί κυβερνήσεων Ν.Δ. όσο και επί της παρούσας κυβέρνησης, η πρόταση την οποία είχα τεκμηριώσει με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα, έβρισκε εμπόδια σε μικροπολιτικές αντιλήψεις τοπικών παραγόντων και άλλων φορέων. Εξακολουθώ να θεωρώ και σήμερα ότι η μέθοδος της παραχώρησης είναι η μόνη εφικτή λύση για να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο, ασφαλές και γρήγορο οδικό δίκτυο και να πάψει να έχει, ως Περιφέρεια, το θλιβερό προνόμιο της πρωτιάς στον κατάλογο των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Εύχομαι ο κ. Ρέππας να υλοποιήσει με ταχύτητα την απόφασή του, καθώς ο βόρειος οδικός άξονας είναι το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης στο νησί μας και θα δώσει μια άλλη πνοή σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει ο τόπος μας”.

chania.eu