Εlvis Costello. Πρώην πανκ ρόκερ, πάντα μελωδικός και νυν οικογενειάρχης, βάζει τα γυαλιά στη ροκ ιστορία. Δίχως τις εμμονές του Γούντι Άλεν αλλά με την ίδια ψυχοβγαλτική διάθεση απέναντι στη γλώσσα, οδηγώντας συχνά τους φαν του σε σελίδες λεξικών.

33 προσωπικά άλμπουμ μετά, o Declan Patrick MacManus έχει επιλέξει την οικογενειακή ζωή στο Βανκούβερ με την εξίσου νοτόριους ερμηνεύτρια της τζαζ Diana Krall και τα δίδυμα αγόρια τους.

Στο μεταξύ ολοκλήρωσε κάθε δυνατή ιδεατή συνεργασία με θρυλικά ονόματα όπως οι Paul McCartney και Burt Bacharach, έγραψε το ιστορικό «Shipbuilding» που ερμήνευσε ο Robert Wyatt, παρουσίασε την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Spectacle: Elvis Costello with…» με διάσημους, πολύ διάσημους καλεσμένους και συζήτηση με το κοινό, ενώ έφτασε με την κιθάρα του μέχρι τον Λευκό Οίκο. Στο πιο πρόσφατο άλμπουμ συνδέει την εποχή της Μεγάλης Κατάθλιψης με την παρούσα οικονομική αποκάλυψη χωρίς να κλείνει ποτέ τα αυτιά του σε ετερόκλητες επιρροές. Mαζί με τα trademark γυαλιά του και αρκετές κιθάρες θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής για μια ακουστική διαδρομή στην προσωπική του μυθολογία.

Ιnfo: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282.333. Έναρξη 20.30. Είσοδος € 30 φοιτ., € 45, 55, 65, 90. Προπώληση στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8. Στις 26/10. Και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 24/10.

[athensvoice.gr]