Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το νησί στην καρδιά μας – με άρωμα Κρήτης», παρουσίασε η συγγραφέας Tove Nilsen, στο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ) στο Όσλο.

Η κυρία Tove Nilsen είναι από τις πλέον δημοφιλείς συγγραφείς της νέας νορβηγικής λογοτεχνίας και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, παρέστησαν περισσότεροι από 150 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού στη Νορβηγία, φίλοι και μέλη του Ελληνικού Κέντρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη διάσημη συγγραφέα και να ακούσουν αποσπάσματα από την παρουσίαση του νέου της βιβλίου. Στην εκδήλωση προσφέρθηκε ελληνικό κρασί και παραδοσιακά εδέσματα από την Κρήτη, ευγενική προσφορά του delicatessen καταστήματος «Kalimera Hellas» που λειτουργεί στους ίδιους χώρους με το ΕΚΤΕ.

Το θέμα του βιβλίου  «ταξιδεύει»  τους Νορβηγούς αναγνώστες στο πιο αγαπημένο νησί της συγγραφέως στην Ελλάδα, την Κρήτη, όπου η κυρία Tove Nilsen συναντά τον «Kalimera Man»!

Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά την Ελλάδα και την Νορβηγία, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσπάθειας για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα.

[rethnea.gr]