Η Γεωργία Νταγάκη έκανε μια επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια, ανεξαρτήτως είδους και εποχής, τα οποία παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα και να δένουν αρμονικά μεταξύ τους και θα τα παρουσιάσει στον μοναδικό χώρο του Small Cafe στον Πειραιά, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.

Στο Πιανο:Λεφτερης Πουλιου

Βιογραφικό

Στα 28 της χρόνια, η Γεωργία Νταγάκη είναι καταξιωμένη μουσικός και ερμηνεύτρια και ένα από τα πιο ξεχωριστά πρόσωπα της σύχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.
Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Οι παραδοσιακοί ήχοι του τόπου της είναι βαθιά εγγεγραμμένοι στο DNA της. Καθόλου τυχαία λοιπόν, στα 12 της ξεκινά μαθήματα κρητικής λύρας και αποφασίζει να ακολούθησει το δρόμο της μουσικής. Παράλληλα, σπούδαζει πιάνο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής. Στα 16 της είναι ήδη αναγνωρισμένη εκπρόσωπος της κρητικης παραδοσιακής σκηνής.
Από την μουσική παράδοση της Κρήτης, περνάει σταδιακά και σε άλλα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής ·πάντα με τη συνοδεία της λύρας της. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη rock και τη jazz διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα.
Συνεργάζεται με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιωτης Καλαντζόπουλος, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Νίκος Ζούδιαρης, αλλά και ο θρύλος της ροκ μουσικής Εric Burdon, με τον οποίο έκανε ευρωπαϊκή περιοδεία.
Με αυτό τον προσωπικό ήχο, σφράγιζει τις δισκογραφικές της δουλειές: από το, αμιγώς κρητικό, πρώτο της προσωπικό άλμπουμ «Στην άκρη αυτού του κόσμου», στο «Secret Love», μία παραγωγή που κυκλοφόρησε κυρίως στο εξωτερικό, ως το νέο προσωπικό της cd,σε συνθέση και παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου που κυκλοφορεί αυτό τον καιρό από την «Ακτή Live ‘n’ Studio».
Με τη μπάντα της, κάνει ένα ζωντανό πρόγραμμα που ταξιδεύει πέρα από τα σύνορα της παράδοσης. Με τη βαθιά, λυρική της φωνή και την λύρα- αναπόσπαστο κομμάτι της, ερμηνεύει κομμάτια από το προσωπικό της ρεπερτόριό, αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια σπουδαίων συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νικόλας Άσιμος, ο Δήμος Μούτσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, αλλά και νεότερων, όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Παύλος Παυλίδης, κ.ά.

http://www.facebook.com/dagaki
Για περισσότερες πληροφορίες:
Artway – Technotropon – Τηλ. 210 5157977, www.liveartway.com

Κρατήσεις:
Small Cafe, Αριστοτέλους 10 – Πειραιάς, τηλ. 210 4297236