Συναυλία στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους Γιάννη Χαρούλη & Haig Yazdjian
Συναυλία – στήριξης στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου με τους Γιάννη Χαρούλη και Haig Yazdjian, διοργανώνεται στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011.
Θα συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες Γιάννης Ρομπογιαννάκης (ασκομπαντούρα, χαμπιόλι), Αντώνης Φραγκάκης (λύρα), Δημήτρης Σιδέρης (λαούτο), Στέλιος Συκάκης (λαούτο, μπουλγαρί) και ο Γιάννης Παπατζανής (κρουστά).
Σκοπός της συναυλίας είναι η στήριξη της λειτουργίας του ιατρείου και η επέκταση του, για την προσπάθεια κάλυψης των νέων αναγκών που προκύπτουν από την οικονομική συγκυρία.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου είναι μια εθελοντική προσπάθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, μαιών, οδοντίατρων και εθελοντών από τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, που λειτουργεί από το Ιούλιο 2008 αρχικά στο χώρο του Δ΄ΚΑΠΗ το οποίο μας παραχώρησε ο Δήμος, και από τον Οκτώβριο του 2009 σε ανεξάρτητο χώρο στην Καστρινογιαννάκη 12 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Η ανάγκη για δική μας στέγη προέκυψε από τη συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση του κόσμου και την επιθυμίας μας να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες του Ιατρείου και σε άλλους τομείς και να συμπεριλάβουμε δράσεις και άλλων εθελοντών όπως είναι οι φαρμακοποιοί, οι γυναικολόγοι και οι οδοντίατροι.
Έναρξη 20:30.
Είσοδος: 10€, Φοιτητικό 5€. Προπώληση εισιτηρίων από το info-kiosk του Δήμου Ρεθύμνου στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων.
Haig Yazdjian
Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής world-jazz μουσικής σκηνής την τελευταία δεκαετία, εξαίρετος μουσικός, σολίστας (στο ούτι), συνθέτης και ερμηνευτής. Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία, ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Εδώ ανακάλυψε τη μαγεία της Ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις πολλά υποσχόμενες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, στα Έξω Λακώνια, Αγίου Νικολάου. Ο πατέρας του –γλύπτης- του έδειξε σε ηλικία 6 ετών μαντολίνο. Σε λίγο καιρό είχε μάθει να παίζει και να τραγουδά το παραδοσιακό «Τούτο το μήνα». Τρία χρόνια αργότερα πήρε το πρώτο του λαούτο και μελετούσε την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Δεκαπέντε ετών άρχισε να παίζει επαγγελματικά σε πανηγύρια. Το 2000 γνώρισε τον Χρήστο Θηβαίο. Έτσι τον Ιούλιο του 2002 ο Χρήστος κάλεσε τον «μικρό του αδελφό» όπως τον αποκαλεί στο Λυκαβηττό σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη. Ο Χρήστος Θηβαίος αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πει , σε εκείνη την συναυλία, τρία τραγούδια. Είπε ένα, αφού τα άλλα δύο τα είπε ο Γιάννης. «Κόσμε χρυσέ» και «Οι πόνοι της Παναγιάς». Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφορεί ο δίσκος «Γύρω μου και εντός» με συνθέτη τον Μιχάλη Νικολούδη και παραγωγό τον Μιχάλη Κουμπιό.
Ο «Χειμωνανθός» (2007), το δεύτερο προσωπικό album του Γιάννη Χαρούλη τον ανέδειξε ακόμη περισσότερο ως ιδανικό ερμηνευτή σε ακούσματα πολύ μακρύτερα από τα παραδοσιακόφερτα. Ο Χαρούλης ξεχωρίζει πλέον για το βάθος του συναισθήματος που αποδίδει, ενώ οι επιλογές του επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες για έναν καλλιτέχνη με γερές βάσεις και προσανατολισμό στην αισθητική του.