Καινούριοι χώροι για φαγητό και μουσική στα Χανιά, αλλαγές και ανακατατάξεις…

Αρκετά τα καινούρια μαγαζιά στο χώρο του φαγητού αλλά και της ζωντανής μουσικής, στα Χανιά το τελευταίο διάστημα, παρ’όλη την κρίση !!

Ήδη μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε το φαγάδικο-ορθάδικο Noodle bar, με ανατολίτικες γεύσεις στην οδο Σκαλίδη και το σουβλατζίδικο Ya Souvlaki στην οδο Κυδωνίας που πάνε και τα δύο πολυ καλά !

Την περασμένη βδομάδα έκανε εγκαίνια στην οδο Κονδυλάκη το cafe+snacks Μυαλό Κουκούτσι. Επίσης στο Νεώριο Moro, ο ιστιοπλοϊκός όμιλος ξεκίνησε τη λειτουργία cafe, μπυραρίας.

Η Μικρή Σκηνή ένας χώρος με ιστορία, άλλαξε εντελώς και έγινε καφε-μεζεδάδικο, με νέο όνομα, ΄Εμπειρες Γεύσεις. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν θα έχει και ζωντανή μουσική.

Το μεζεδάδικο Σούξου Μούξου, στα Νεώρια, που ξεκίνησε πέρσυ στη μέση της χειμερινής σαιζόν και για πρώτη φορά σαν χώρος βγήκε έξω και απέκτησε αυλή το καλοκαίρι, πήγε πολυ καλα και συνεχίζει μέσα πλέον αφου τα κρύα έπιασαν νωρίς, με μεζέδες και ζωντανή μουσική.

Ενας ακόμα νέος χώρος ετοιμάζεται, το παλιό Κουτούκι στα στενά της παλιάς πόλης (Εβραϊκή), σαν μεζεδάδικο με ζωντανή μουσική. Γνωρίζουμε το νεό όνομα αλλα περιμένουνε να ανακοινωθεί απο την επιχείρηση.

Τα μεγάλα μαγαζιά με ζωντανή μουσική, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τα Astra απο ότι φαίνεται δεν θα ανοίξουν με ζωντανή μουσική αλλά σαν κλάμπ. Επίσης για τη μουσική σκηνή  Πρόβα μαθαίνουμε ότι δεν θα ανοίξει.

Ενα ακόμα ιστορικό μαγαζί που θυμόμαστε να υπάρχει τουλάχιστον απο το 1970, η Νεράϊδα, στη λεωφόρο Ακρωτηρίου, έφτασε στο τέλος της λειτουργίας της.

Ενας νέος χώρος έκπληξη,  υπάρχει περίπτωση να ανοίξει στο παλιό λιμάνι, σαν μεζεδάδικο με ζωντανή μουσική και άλλος ένας χώρος περιμετρικά της πόλης, σε συνέχεια πετυχημένου καλοκαιρινού μαγαζιού… Περισσότερα προσεχώς…

Γ.Β. για το ΧΝ+Μ