Εγκαίνια Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, Ηµερίδα «Ευρωπαϊκά µοντέλα εκπαίδευσης στη δηµοσιογραφία»

H ουσιαστική και πολύπλευρη υποβοήθηση του έργου των δηµοσιογράφων που εργάζονται στα Μέσα Ενηµέρωσης της ελληνικής περιφέρειας αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους στόχους του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ), το οποίο λειτουργεί δοκιµαστικά τους τελευταίους µήνες στα Χανιά της Κρήτης.

Τα επίσηµα εγκαίνια του Ινστιτούτου, που δηµιουργήθηκε µετά από πολύχρονες προσπάθειες του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΙΕΤ, θα πραγµατοποιηθούν το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευµα, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου Χανίων, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, ∆ιά Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων, Άννας ∆ιαµαντοπούλου και του τέως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ∆ηµήτρη Σιούφα. Στα εγκαίνια έχουν επίσης προσκληθεί και αναµένεται να παραστούν εκπρόσωποι Αρχών και φορέων, πανεπιστηµιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκδότες, εκπρόσωποι δηµοσιογραφικών Ενώσεων, καθώς και εκπρόσωποι αντίστοιχων Ινστιτούτων Εκπαίδευσης από άλλες χώρες της Ευρώπης

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 µετά το µεσηµέρι, θα πραγµατοποιηθεί ηµερίδα µε θέµα: «Ευρωπαϊκά µοντέλα εκπαίδευσης στη δηµοσιογραφία». Στη διάρκεια των εργασιών της ηµερίδας, στην οποία θα λάβουν µέρος ως οµιλητές σηµαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και Έλληνες δηµοσιογράφοι, θα αναζητηθούν τρόποι καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, σε συνεργασία µε αντίστοιχα Ινστιτούτα, που εδώ και χρόνια λειτουργούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σηµειώνεται, επίσης, ότι στις εγκαταστάσεις του ΙΕΤ θα λειτουργεί, παράλληλα, στις 12 και 13 Ιουνίου, έκθεση Ελλήνων σκιτσογράφων.

Χορηγοί και υποστηρικτές της εκδήλωσης των εγκαινίων και της ηµερίδας είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, η Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο ΟΠΑΠ, η Cosmote, η Blue Star Ferries και η Olympic Air. Πληροφορίες: 28250 7131314, 210 8254399, 210 8228996