Μανώλης Μιχαλάκης (Τζιβιδίκος) – Ένα από τα διαμάντια του Χάρακα Μονοφατσίου!

Ο Μανώλης Μιχαλάκης (Τζιβιδίκος) είναι ένας πραγματικά σπουδαίος μουσικός με καταγωγή από το μερακλίδικο χωριό, Χάρακας Μονοφατσίου, του νομού Ηρακλείου. Συγχωριανός και φίλος του Παντελή Σταυρουλάκη (αυτού του επίσης μεγάλου καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς), είχαν κάνει πολλές φορές και κοινές εμφανίσεις.

Οι αναλύσεις που κάνει στους σκοπούς που παίζει ειναι κλασικές, όπως και οι μετατροπίες που συνηθίζει με τις οποίες περνά απο τονικότητα σε τονικότητα.

Ο Τζιβιδίκος έχει απίστευτες μουσικές γνώσεις χωρίς σπουδές, όχι μόνο μουσικές ικανότητες αλλά και θεωρητικές γνώσεις στη μουσική, για τις διαστάσεις της και τη φιλοσοφία της και μια δική του γλώσσα, ποιητική για να μιλά γι’ αυτά που τον παθιάζουν. Τελειως αυτόνομος και αυτάρκης με το μαντολινάκι του, χρησιμοποιεί στη κυριολεξία τους Κρητικούς σκοπούς για να φτιάξει μουσικά σύνολα πέρα απο κάθε φαντασία. Μουσικές μορφές που φτιάχνονται για να χαθούν ,σαν τις μορφές της φλόγας, πανέμορφες, συνεχώς άλλες, “σε μια ατελείωτη αναζήτηση για καινούρια τοπία κι ανυποψίαστους τόνους.”

 

[krtikiparadosi.gr]