Κόντρα Διαμαντοπούλου – Παφίλη για τις καταλήψεις των σχολείων

Σε υψηλούς τόνους έφτασε η αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας κάλεσε τον βουλευτή του ΚΚΕ να καταδικάσει τις καταλήψεις καταλογίζοντας του ότι γνωρίζει ότι πίσω από αυτές είναι το ΠΑΜΕ και καταδίκασε την “λογική της κραυγάζουσας μειοψηφίας που δεν μπορεί να περάσει”, ενώ ευχαρίστησε τους καθηγητές που “με κίνδυνο, ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας, κρατάνε τα σχολεία ανοιχτά”.

Σε απάντηση ο κ. Παφίλης τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των μαθητών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για “πολιτικό θράσος”, με το οποίο προσπαθεί να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στους μαθητές που αντιδρούν για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της.
“Τσαμπουκά να πουλάτε εκεί που σας παίρνει” είπε η κ. Διαμαντόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί ο βουλευτής να απαγορεύει στην υπουργό να μιλήσει και να μην  καταδικάζει τη βία και τους βανδαλισμούς συχνά και από εξωσχολικούς, τονίζοντας ότι  “δεν μπορούμε το 2011 να ζούμε σε καθεστώς εμφύλιου πολέμου, σε αυτή τη συμφορά που ζει η χώρα θα πάρετε και εσείς τις ευθύνες σας”.
“Θέλετε δειλούς νέους, υποταγμένους στο σύστημα . Αυτές οι πρακτικές προσπαθούν να συκοφαντήσουν ότι κινείται και αντιστέκεται. Είναι αίσχος 15χρονα παιδιά να τα θεωρούν εγκληματίες”, απάντησε ο κ. Παφίλης, καλώντας ταυτόχρονα σε “ενιαίο μέτωπο ενάντια στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα”.
[Fimotro]