Ανθρώπινα Δικαιώματα & Θανατική Ποινή

Από : 7/10/2011 Έως : 8/10/2011

Διοργάνωση : ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 55 ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Τόπος : Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΗΣΙΔΗΣ

Ώρα : ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20-22:00, 22:00-00:00

Είσοδος : 5 €

 

Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 55 ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 7-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΕΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΜΟΛΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003.
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ).
ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ, Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 55 ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ!
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΟΜΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΤΕ, Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΒΡΑΔΙΑ. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ 2011 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΩΡΙΣ ‘ΠΥΡΤΕΧΝΗΜΑΤΑ’, ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΗΣΙΔΗΣ’, ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΜΙΑΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΗ.

Πρόγραμμα Προβολών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10/2011

20:00 «Ο Δήμιος του Σαιν Πιερ» / ‘La Veuve de Saint-Pierre’ / ‘The Widow of St. Pierre’ (Ταινία εποχής, 110’, 2000)
Γλώσσα: Γαλλικά (ελληνικοί υπότιτλοι)
Σκηνοθεσία: Patrice Leconte
Ηθοποιοί: Juliette Binoche, Emir Kusturica
Υπόθεση: Σε μια απόμακρη γαλλική αποικία κοντά στον Καναδά, ένας άντρας θα καταδικαστεί σε θάνατο για την άγρια δολοφονία που διέπραξε. Εν αναμονή του ερχομού της γκιλοτίνας από την Γαλλία, η σύζυγος ενός λοχαγού θα ενδιαφερθεί για την τύχη του καταδικασμένου και θα προσπαθήσει να την αλλάξει.

22:00 «Λεπτή μπλε γραμμή» / ‘The Thin Blue Line’ (Ντοκιμαντέρ μυστηρίου, 103’, 1988)
Γλώσσα: Αγγλικά (αγγλικοί υπότιτλοι)
Σκηνοθεσία: Errol Morris
Ηθοποιοί: Randall Adams, David Harris, Gus Rose
Υπόθεση: Ο εξαιρετικός ντοκιμαντερίστας-σκηνοθέτης Έρολ Μόρις μέσα από μια συνέντευξη μ’ έναν θανατοποινίτη καταφέρνει να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που θα συμβάλλουν στην αθώωση και απελευθέρωση ενός άδικα φυλακισμένου για φόνο!

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/10/2011

20:00 Συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη θανατική ποινή και τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Στη συζήτηση θα παρευρίσκεται η πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας κα. Θεοδώρα Αστέρη. Ανοικτό κάλεσμα επίσης στις ομάδες Διεθνούς Αμνηστίας Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης. Μία ευκαιρία να τεθούν ερωτήματα, να δοθούν απαντήσεις και να αναληφθεί δράση στα Χανιά, στην Κρήτη και να ευαισθητοποιηθεί το ελληνικό κοινό γενικότερα σε ένα θέμα του οποίου η καταπολέμηση εορτάζεται παγκοσμίως μόλις από το 2003 (10 Οκτώβρη: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής).

22:00 «Η ζωή του Ντέιβιντ Γκέιλ» / ‘The Life of David Gale’ (Δραματική, 130’, 2003)
Γλώσσα: Αγγλικά (ελληνικοί υπότιτλοι)
Σκηνοθεσία: Alan Parker
Ηθοποιοί: Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney
Υπόθεση: Ο Δρ. David Gale, ένας δικηγόρος που προσπαθεί να περιορίσει την εφαρμογή της θανατικής ποινής, βρίσκεται μπλεγμένος και τον κατηγορούν για βιασμό και φόνο. Έτσι καταλήγει ο ίδιος στο Τέξας, ενώπιων θανατικής καταδίκης, όπου διηγείται την ιστορία του σε μια ρεπόρτερ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/10/2011

20:00 «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» (Πολιτική, 125’, 1980)
Γλώσσα: Ελληνικά
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Νίκος Τζίμας
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Ηθοποιοί: Φοίβος Γκιγκόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μάνος Κατράκης, Κώστας Καζάκος, Κώστας Αρζόγλου, Αντώνης Αντωνίου, Αλέκος
Υπόθεση: Μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, ο Νίκος Μπελογιάννης, αγωνιστής της Αριστεράς, επιστρέφει στην Ελλάδα μιας και η κυβέρνηση Πλαστήρα, αντιμετωπίζει τους κομμουνιστές με σχετική επιείκεια. Οι στρατιωτικοί και οι μυστικές υπηρεσίες, όμως, δεν βλέπουν με καλό μάτι τις εξελίξεις. Η ταινία αναφέρεται στη δράση, τη σύλληψη, την πολύκροτη δίκη και την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

22:00 «Ατελείωτη θλίψη: H ζωή μετά τη θανατική καταδίκη» / ‘Everlasting sorrow: Life after the death penalty’ (Ντοκιμαντέρ, 81’, 2010)
Γλώσσα: Αγγλικά (χωρίς υπότιτλους)
Σκηνοθεσία: David Andréé
Ηθοποιοί: Randall Adams, David Harris, Gus Rose
Υπόθεση: Ο εξαιρετικός ντοκιμαντερίστας-σκηνοθέτης Έρολ Μόρις μέσα από μια συνέντευξη μ’ έναν θανατοποινίτη καταφέρνει να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που θα συμβάλλουν στην αθώωση και απελευθέρωση ενός άδικα φυλακισμένου για φόνο!