Συνελήφθη ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε την φωτορεπόρτερ

Συνελήφθη πριν από λίγο ο Αστυφύλακας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που κατηγορείται ότι επιτέθηκε φραστικά και ξυλοκόπησε γυναίκα φωτορεπόρτερ, την Τατιάνα Μπόλαρη, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

Συγκεκρίμενα, ο αστυνομικός κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 361 Π.Κ., εξύβριση και απρόκλητη σωματική βλάβη, βίαιη συμπεριφορά σε βάρος

Χτες το βράδυ, η φωτορεπόρτερ κατέθεσε μήνυση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικήγια την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικό των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο λαιμό. Σε δηλώσεις του για τα κρούσματα αστυνομικής βίας,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε ότι η αστυνομία έχει «εντολή για αυτοσυγκράτηση».

Για την επίθεση κατά των δημοσιογράφων έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Από τη ΓΑΔΑ έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας και στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις καταθέσεις αναμένεται να συγκεντρωθεί οπτικό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες), το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και δείχνει τις συνθήκες τραυματισμού της φωτορεπόρτερ και την βίαιη απώθηση άλλων φωτογράφων και δημοσιογράφων.

«Η αστυνομία έχει μία εντολή. Αυτοσυγκράτηση και σεβασμός των πολιτών, όλων των πολιτών. Και των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ και όλων των πολιτών. Για τον κάθε πολίτη, η αστυνομία έχει υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμά του να διεκδικήσει» είπε ο υπουργός από το περιστύλιο της Βουλής.

[Newpost]