Σαλπάρει το πειρατικό !

Η μέρα που όλοι οι Έλληνες περίμεναν επιτέλους έφτασε. Η Εθνική Ελλάδος, έπειτα από 16 χρόνια, ρίχνεται και πάλι σήμερα (14.30, ΝΕΤ ) στη μάχη ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη «γαλανόλευκη» να αντιμετωπίζει τη Ν. Κορέα έχοντας ως στόχο την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους. Σαλπάρουμε λοιπόν…

Αποστολή στη Ν. Αφρική: Σωτήρης Ταμπάκος

Το πάθημα της πρώτης φοράς για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έγινε μάθημα. Η προετοιμασία των διεθνών –αυτή τη φορά- δεν θυμίζει σε τίποτα το σκηνικό που είχε στηθεί στην «παρθενική» της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή τη φορά και οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, με τους διεθνείς και τον Ότο Ρεχάγκελ να πιστεύουν ότι δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση ως δεύτερη ομάδα του ομίλου, μπορεί να μην μείνει… όνειρο.

Τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων που έχει δώσει η Εθνική ομάδα, βέβαια, δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά Ρεχάγκελ και διεθνείς δηλώνουν σίγουροι ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Απών από την πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας θα είναι ο Βαγγέλης Μόρας, προκαλώντας ένα ερωτηματικό στον Ότο Ρεχάγκελ για τη μία θέση από τις τρεις στην άμυνα στο σχήμα που πρόκειται να παρατάξει. Η συνταγή θα θυμίζει κάτι από τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία, με διαφορετικά πρόσωπα.

Υποψήφιοι για την 11άδα: Ο Τζόρβας τερματοφύλακας, στην άμυνα: Κατσουράνης, Κυργιάκος και ένας εκ των Αβραάμ Παπαδόπουλος ή Βύντρα. Στα πλάγια ο Σεϊταρίδης και ο Τοροσίδης με ανάποδο πόδι, κάτι που συνηθίζει ο Ότο Ρεχάγκελ. Μπροστά τους οι Τζιόλης και Καραγκούνης. Στα πλάγια ο Σαμαράς και ένας εκ των Χαριστέα ή Σαλπιγγίδη, για να πλαισιώνουν τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός φουνταριστός.

Την ίδια στιγμή στη Νότιο Κορέα, όλοι δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν για τη νίκη και να αποδείξουν ότι το ποδόσφαιρο της χώρας έχει αλλάξει πολύ. Η αλήθεια –όπως παραδέχθηκε και ο Ότο Ρεχάγκελ- είναι ότι οι κορεάτες πλέον δίνουν πολύ βάρος στην τακτική. «Ακολουθούν πιστά, κάθε εντολή του προπονητή τους», σχολίασε ο Ρεχάγκελ.

Μετά από την παρουσία του Γκους Χίντινκ και του Ντιρκ Άντβοκατ, στον πάγκο της ομάδας θα κάτσει για πρώτη φορά σε Μουντιάλ ένας Κορεάτης προπονητής, Χου Γιουγκ-Μο.

Το 2002 με τον Χίντινκ στον πάγκο η συνδιοργανώτρια, Ν. Κορέα είχε φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά, που αποκλείστηκε από την Γερμανία. Μετα αγωνίστηκε στον μικρό τελικό που έχασε 3-2 από την Τουρκία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, με έναν άλλον Ολλανδό στον πάγκο και χωρίς την στήριξη της διαιτησίας, οι Κορεάτες τερμάτισαν στην τρίτη θέση με έναν βαθμό πίσω από την Γαλλία.

Λέτε με τον Μο να τα πάνε καλύτερα;

Πιθανή 11άδα στο 4-4-2: Τερματοφύλακας: Λι Γουν-Γιάε, Άμυνα: Τσα Ντου-Ρι, Λι Γιούνγκ-Σο, Κιμ Χιούνγκ-Ιλ, Λι Γιούνγκ-Πιο, Κέντρο: Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Κιμ Γιουνγκ-Γο, Κι Σουνγκ-Γιένγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Επίθεση: Παρκ Τσου-Γκιούνγκ, Γέομ Κι-Χουν.

Διαιτητής ο Μίκαελ Χέρστερ από τη Νέα Ζηλανδία.

SPORT-FM