Παγκόσμια διάκριση Ηρακλειώτη σε διαγωνισμό του ΟΗΕ!

Στα πλαίσια της ετήσιας  συνέλευσης των μελών του Ο.Η.Ε. , η οποία έλαβε χώρα στην έδρα του οργανισμού στην Νέα Υόρκη διεξήχθη το gala βράβευσης , για την ανάδειξη λογοτύπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( human rights).

 

 

 

Το λογότυπο – σχέδιο του Ηρακλειώτη designer  Μακρογαμβράκη Νικόλαου, της  DOT Creative Studio, βραβεύτηκε τρίτο, ανάμεσα σε 15300 συμμετοχές σχεδιαστών από 190 χώρες.

 

Η διαδικασία ανάδειξης του διαγωνισμού , έγινε μέσω μίας online ψηφοφορίας από τον ιστότοπο του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  , καθώς και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ανάμεσα στους κριτές, οι οποίοι επέλεξαν την τελική δεκάδα , υπήρχαν διακεκριμένα πρόσωπα της παγκόσμιας κοινότητας , όπως oi  κάτοχοi του Νομπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi,  Jimmy Carter (39oςΠρόεδρος των Η.Π.Α , Mikhail Gorbachev (πρώην Γ.Γ του Κ.Κ., και πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης  , Muhhamed Yunnus, μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Η.Ε , ακτιβιστής οικονομολόγος ιδρυτής της Grameen Bank, ο ιδρυτής της WIKPEDIA Jimmy Wales,  και ο κομμισάριος του Ο.Η.Ε. Navanathem Piley.

 

Συντονιστές της βραδιάς ήταν η Ann Curry απο το NBC μαζί με τον  Michael Elliott (πρόεδρος του ONE). Επίσης, παρεβρισκόμενοι στο Gala  ήταν εξέχουσες προσωπικότητες υποστηρικτών  των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων από όλον τον κόσμο , ανάμεσα τους η τραγουδίστρια οπερας Jessye Norman καθώς και ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Robert de Niro καθώς και αρκετοί από τους ηγέτες των χωρών μελών του Ο.Η.Ε. .

 

Νικητής του διαγωνισμού ανεδείχθει, ο  τριανταδιάχρονος Σέρβος σχεδιαστής    Pedrag Stakitc από το Βελιγράδι .

 

[cretalive.gr]