Σκοτώθηκε σε τροχαίο η 13χρονη δισέγγονη του Μαντέλα. Δεν θα παρευρεθεί στην έναρξη του Μουντιάλ…

Ο Νέλσον Μαντέλα δεν θα παραστεί λόγω πένθους στην τελετή έναρξη του Μουντιάλ, ανακοίνωσε το ίδρυμα Μαντέλα,μετά τον θάνατο της δισέγγονής του, της 13ης Ζενάνι, σε τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με την οικογένειά του και το Ιδρυμα Μαντέλα.

“Πρέπει να δώσουμε στον Μαντίμπα και την οικογένειά του χρόνο για πένθος. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον θάνατο αυτού του παιδιού”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μαντέλ Σέλο Χάτινγκ.

Η Ζάνι Μαντέλα, 13 ετών, επέστρεφε από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ μαζί με την προγιαγιά της Γουίνι Μαντικιζέλα-Μαντέλα όταν συνέβη το δυστύχημα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Ζενάνι, γιόρτασε τα 13 της χρόνια στις 9 Ιουνίου, ήταν η μεγαλύτερη από τα παιδιά του Ζολέκα Σικαμέλα και ένα από τα εννιά δισέγγονα του Νέλσον Μαντέλα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μεθυσμένος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και επειδή οδηγούσε σε κατάσταση μέθης”, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρχιφύλακας Γκοβιντσάμι Μαριεμούτου.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο οδηγός δεν έχει τραυματιστεί και το απόγευμα θα προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ για να του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες.
Πρώτο Θέμα
Σύμφωνα με το Ιδρυμα Μαντέλα, ο οδηγός είναι μέλος της οικογένειας του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα τρίτο πρόσωπο, “μια γυναίκα μέλος της οικογένειας Μαντέλα, αλλά όχι η μητέρα του παιδιού”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.