Δεσμεύσεις Καρουντζου από τα Χανιά – Προχωρά η συγχώνευση Ο.Α.ΔΥ.Κ. – Ο.Α.ΝΑ.Κ.

Η διαδικασία της συγχώνευσης Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.Α.ΝΑ.Κ. προχωρά κανονικά και δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των δύο Οργανισμών και ένταξής τους στην υπό ίδρυση εταιρεία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», υποστήριξε χθες, από το Καστέλλι Κισάμου, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.


Ο κ. Καρούντζος τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Χ.Ν.», ότι «αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι δεν έχει καμία σχέση η διαδικασία συγχώνευσης του Ο.Α.ΔΥ.Κ. και του Ο.Α.ΝΑ.Κ. με τη διαδικασία ίδρυσης της εταιρείας ‘Υποδομές Κρήτης Α.Ε.’. Η εταιρεία αυτή υπάγεται αποκλειστικά στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ασχολείται μόνο με τα έργα και τις εντολές που θα της δώσει το Υπουργείο Υποδομών. Ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. και ο Ο.Α.ΝΑ.Κ. είναι Οργανισμοί που εποπτεύονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η εντολή που έχω εγώ είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης. Αυτό το μοντέλο επεξεργαζόμαστε αυτή την περίοδο».
Ο κ. Καρούντζος σημείωσε, μάλιστα, ότι «θα επανέλθουν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί σε αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες, μαζί με την ολοκλήρωση της μελέτης και των διαδικασιών που βάζει ο νόμος. Και αν χρειάζεται να γίνει και νομοθετική ρύθμιση, θα γίνει και νομοθετική ρύθμιση».
Λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καρούντζος επεσήμανε ότι «θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας μέσα και από μία νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει στη Βουλή. Άρα, είναι προϋπόθεση αυτή η διαδικασία της νομοθετικής ρύθμισης για να προχωρήσει η συγχώνευση των Οργανισμών».
Τέλος, ο κ. Καρούντζος διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να είναι έξω από τη διοίκηση του νέου Οργανισμού. Η Αυτοδιοίκηση έχει τον πρώτο ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου. Σαφώς, όμως, λόγο θα έχει και η συμμετοχή του Υπουργείου».

[haniotika-nea.gr]