Συνέδριο Κρητικής Λογοτεχνίας στην Ιεράπετρα

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και ο Δήμος Ιεράπετρας οργανώνουν στην Ιεράπετρα τριήμερο συνέδριο, αφιερωμένο στη μνήμη της Μαρίας Λιουδάκη, στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011, με θέμα: «Τα αινίγματα-(α)νιώματα. Ο λαϊκός αινιγματικός λόγος στην Κρήτη».

«Το Λασίθι και η Ιεράπετρα έχουν μία μεγάλη παράδοση στον πολιτισμό και έχουν να παρουσιάσουν ένα πολύ σπουδαίο υλικό στα αινίγματα. Για αυτό και το συνέδριο αυτό έχει μεγάλη σημασία που γίνεται στην Ιεράπετρα», τονίζει ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Κώστας Μουτζούρης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου «Μελίνα Μερκούρη» και η εναρκτήρια τελετή θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης συναντήθηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής με το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη και συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση.
«Η Ιεράπετρα έχει να δείξει μια πλούσια κληρονομιά στο λαϊκό πολιτισμό και τα γράμματα. Φιλοξενούμε ένα παγκρήτιο συνέδριο για την κρητική λογοτεχνία που έρχεται ν’ αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού της Κρήτης, με την παρουσία διακεκριμένων ομιλητών. Είναι τιμή για τον τόπο και ασφαλώς το συνέδριο αυτό θ’ αποτελέσει σημείο αναφοράς και τιμής για την αείμνηστη εκπαιδευτικό και Λαογράφο Μαρία Λιουδάκη, της οποίας η προσφορά για τον τόπο και τη λαογραφία ήταν μεγάλη, παρά το γεγονός πως δεν έχει παρουσιαστεί ολόκληρο το συγγραφικό της έργο», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.

Τις επόμενες μέρες θα δοθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου και οι εισηγητές.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κώστας Μουτζούρης, πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας
Γιάννης Ψαρουδάκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας
Γιώργος Προϊστάκης, Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας
Κωστής Ψυχογυιός, γραμματέας του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας
Μαρία Δημητρομανωλάκη, φιλόλογος
Αταλάντη Μιχελογιαννάκη-Καραβελάκη, αντιπρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας
Λιάνα Καλοκύρη, μέλος Δ.Σ. του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας
Άρτεμη Μανουρά, πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου
Μανόλης Τζάβλας, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λασιθίου

[cna.gr]