Μουντιάλ 2010: 16χρονος μαθητής σημαιοφόρος της Ελλάδας

Ο Γιώργος Τουρλιάδης, ένας 16χρονος μαθητής από την Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο «Soccer Stadium».

Ο 16χρονος, ο οποίος είναι μαθητής του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης, ήταν τυχερός που κέρδισε τον διαγωνισμό που διοργάνωσε εταιρεία -από τους βασικούς χορηγούς της FIFA.

Ο Τουρλιάδης, που είναι αθλητής στην παιδική ομάδα μπάσκετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στο Γιοχάνεσμπουργκ, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, Βασίλη. Ο μαθητής χθες παραβρέθηκε σε ειδική δεξίωση που έγινε στο ελληνικό προξενείο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν και παράγοντες της ΕΠΟ και λίγες ώρες αργότερα ήταν στις πρόβες στο «Soccer Stadium».

Ωστόσο, ο μικρός μαθητής και ο πατέρας του θα χάσουν τον πρώτο αγώνα της εθνικής μας ομάδας το Σάββατο. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι του Σαββάτου, και η πτήση των δύο Ελλήνων για το βράδυ της ίδιας ημέρας. Για να μεταβεί, όμως, κάποιος από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Πορτ Ελίζαμπεθ, απαιτούνται τουλάχιστον τρεις ώρες, με αποτέλεσμα ο χρόνος να μην είναι επαρκής για πατέρα και γιο να δουν τον αγώνα.

[zougla.gr]