Πεζοδρόμια μετ’ εμποδίων…

Τη διαμαρτυρία τους «για τον τρόπο κατασκευής νέων δημοτικών έργων» εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» Τάσος Βάμβουκας, Νεκτάριος Αλεξανδράκης και Χαράλαμπος Κουρούσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.


Μάλιστα, έκαναν συγκεκριμένη αναφορά «στα πεζοδρόμια που ανακατασκευάζονται ή κατασκευάζονται εξ αρχής σήμερα στο Ακρωτήρι, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην περιοχή των Κουνουπιδιανών», παρουσιάζοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Τάσος Βάμβουκας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, επεσήμανε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και στους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους ότι «οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού, που βρίσκονται στο μέσον των συγκεκριμένων πεζοδρομίων δεν μετακινήθηκαν, με αποτέλεσμα να καθιστούν δύσκολη τη χρήση τους από πεζούς, από γονείς με καροτσάκια και αδύνατη την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες».
Ο κ. Βάμβουκας τόνισε, ακόμη, ότι «επιπλέον εμπόδιο για την κίνηση πεζών και ανήμπορων συμπολιτών μας, αποτελούν οι στύλοι της ΔΕΗ, οι εγκατεστημένες πινακίδες και η έλλειψη από ράμπες για αναπήρους, σε σημεία που αυτές είναι απαραίτητες, τη στιγμή μάλιστα που οι ράμπες για την είσοδο – έξοδο αυτοκινήτων έχουν προβλεφτεί».
Καταλήγοντας, ο κ. Βάμβουκας σημείωσε πως «θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος κατασκευής δημοτικών έργων, που δεν είναι νέος, πρέπει να αλλάξει και πρέπει να μην παραλαμβάνονται έργα, τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να εξυπηρετούν πλήρως τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν, σεβόμενοι τα χρήματα των δημοτών και των εθνικών και κοινοτικών πόρων που ξοδεύτηκαν».

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

«Σωστά βάζετε το θέμα», απάντησε, από πλευράς Δημοτικής Αρχής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων, Μανώλης Κεμεσίδης, ο οποίος, ωστόσο, επεσήμανε ότι οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού δεν αφορούν σε νέο έργο, αλλά σε υφιστάμενα πεζοδρόμια.
Παράλληλα, ο κ. Κεμεσίδης γνωστοποίησε ότι «πήρα τώρα τον εργολάβο και είπα άμεσα να μεταφερθούν οι φανοστάτες»

[Χανιώτικα Νέα]