Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορευτών θα ενώσει στις 7 Αυγούστου όλη την Κρήτη από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της παγκρήτιας εφημερίδας ” Νέα Κρήτη” την αλυσίδα θα δημιουργήσουν χορευτές σε μήκος 200 χιλιομέτρων που θα χορέψουν πεντοζάλη.

Οι χορευτές σύμφωνα με το δημοσίευμα θα αρχίσουν ταυτόχρονα να χορεύουν αργό πεντοζάλη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο σωματείο ” πλανήτης Κρήτη” και όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του, κ. Σπύρος Πρεβεζάνος, στόχος της προσπάθειας είναι, ” να σταλούν μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς.”

H προσπάθεια αναμένεται να λάβει διεθνή προβολή, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με την ιστοσελίδα www.2000.gr

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρεται:

” Ένα αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το νησί η Κρήτη, χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς της. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 200.000 και πλέον χορευτές και ακολουθούν το χορό οι πατριώτες μας, η Ήπειρος, η Ρούμελη, ο Πόντος, η Ελλάδα ολόκληρη και οι “Φίλοι της Κρήτης” μέσω των κατά τόπους σωματείων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη γη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο “Πλανήτης Κρήτη”, στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ΕΝΑ μαζί του.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου τα αστέρια μας οι καλλιτέχνες θα ξεσηκώσουν ολόκληρο τον πλανήτη με το τραγούδι τους και το χορό τους, προσελκύοντας και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση. Η Κρήτη, ο τόπος που γέννησε τον πρώτο ειρηνικό πολιτισμό σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο κι έδωσε σημαντικότατους και άξιους εκφραστές της τέχνης και του πνεύματος, φιλοδοξεί η ημέρα αυτή ως “Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας” να καθιερωθεί θεσμικά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί “οδός των λαών της γης” με παράλληλη πρόταση αναβάθμισης του, δεδομένου ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται. Ακόμα, ο βασικός άξονας θα χωριστεί νοητά σε ίσα τμήματα, όσες και οι χώρες που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει, όπου σε κάθε τμήμα αυτού θα δοθεί με αλφαβητική σειρά και το αντίστοιχο όνομα της χώρας και αντί για σύνορα ένα γλυπτό το οποίο θα απεικονίζει δύο ανθρώπους αγκαλιασμένους να χορεύουν αργό πεντοζάλη με τα χαρακτηριστικά των χωρών που αντιπροσωπεύουν.

Όσοι συμμετάσχουν στην κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, θα λάβουν αντίγραφο του “Βραβείο Γκίνες” στο όνομα τους, έχει κατατεθεί σχετική αίτηση. Θα δοθεί επιπλέον και το Βραβείο “Πλανήτης Κρήτη” στους συμμετέχοντες αμέσως ή εμμέσως, στην εκδήλωση από οποιανδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Τα οφέλη είναι διαχρονικά, πολλά, άμεσα, έμμεσα και προστιθέμενης αξίας. Τα κύρια οφέλη είναι: η προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη η αύξηση κάθε χρόνο της τουριστικής κίνησης σε Κρήτη και Ελλάδα η συμβολή της Κρήτης στην συναδέλφωση των λαών της Γης”.

[nooz.gr]

ΣΧΟΛΙΟ

Πολυ ωραία αυτη η κίνηση σαν έμπνευση πραγματικά !! Και γιατί όχι κάποια  άλλη φορα να γίνει και στο νότιο άξονα, τι έχει δηλαδή ο νότιος άξονας ;; Εκει που “διαφωνούμε” είναι στο μύνημα όχι που περνάει, αλλά που δεν περνάει και γίνεται μόνο για προβολή -ποια προβολή ;- και για το ρεκορ…
Την ίδια ώρα που :
Ο ίδιος βόρειος άξονας είναι απο τους πιο αιματοβαμμένους απο τροχαία στην Ευρώπη.
Οι αγρότες της Κρήτης δοκιμάζονται όταν δεν έχουν καμμία ελπίδα για καλυτέρευση και σιγουριά του εισοδήματος τους, αφου το λάδι έχει ρεκόρ χαμηλής τιμης, τα κτηνοτροφικά δε συμφέρουν αφου ακριβαίνουν οι τροφές, τα πορτοκάλια κι αυτα έχουν χαμηλές τιμες, τα αμπέλια και τα κάστανα έχουν αρρώστειες ενω τα πρώιμα κηπευτικά έχουν κι αυτα τα προβλήματα τους…
Ο χαμηλής ποιότητας τουρισμός, με τις κραιπάλες και τα ναρκωτικά τείνει να επικρατήσει σε μεγάλο μέρος του νησιού
Την ίδια ώρα που υπάρχει απουσία μεγάλων και ζωτικών έργων
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2006 !!!!