Επέκταση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης

Μέσα στο 2011 θα δημοπρατηθεί το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, σύμφωνα με την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων (Ε.Υ.Δ.Ε.) Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος.

Η  συγκεκριμένη Υπηρεσία τονίζει -απαντώντας σε σχετική αναφορά της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων προς τον πρωθυπουργό- ότι εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνονται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου το συγκεκριμένο έργο πνοής για τη Δυτική Κρήτη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εν συνεχεία να δημοπρατηθεί.

Ειδικότερα, η Ε.Υ.Δ.Ε. Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος τονίζει ότι «έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των τευχών δημοπράτησης, έχει ολοκληρωθεί ο προέλεγχος του φακέλου από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών (Ε.Δ.Α.Μ.) και έχει σταλεί η προκαταρκτική προκήρυξη στη Μονάδα Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων (ΜΟΠΑΔΙΣ). Το τεχνικό δελτίο του έργου είναι συμπληρωμένο προς υποβολή και αναμένονται ορισμένα οικονομικά στοιχεία της χρηματοοικονομικής μελέτης (κόστους – οφέλους), η οποία ολοκληρώνεται εντός των ημερών από ειδικό σύμβουλο, τον οποίο έχει προσλάβει η Ε.Δ.Α. Μεταφορών. Η ειδική αυτή μελέτη επιβάλλεται από τον κανονισμό της Ε.Ε. λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού του έργου (110 εκατομμύρια ευρώ)».

Παράλληλα, η Ε.Υ.Δ.Ε. Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος σημειώνει ότι «η δημοπράτηση του έργου προβλέπεται εντός του 2011 και η ολοκλήρωσή του εντός 30 μηνών (2014)» και υπογραμμίζει ότι «από την Υπηρεσία μας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον συντονισμό και την επίσπευση των διαδικασιών, έχοντας απόλυτη επίγνωση της αναγκαιότητας του έργου και της κρισιμότητας των περιστάσεων».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του εγγράφου, ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων, Γιάννης Κουκουράκης, σημειώνει, σε σχετική ανακοίνωση, ότι «επειδή και στο παρελθόν έχουν δοθεί υποσχέσεις διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και εάν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα».

[DigitalCrete]