“Η σχέση μου με την Ελένη ήταν καθαρά επαγγελματική”

Η Ελενα Αρσένη είναι από τα τηλεοπτικά πρόσωπα που ξεχώρισαν φέτος στην TV.

Η δυναμική ξανθιά ρεπόρτερ με τα μπλε μάτια την οποία γνωρίσαμε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη «Καφές με την Ελένη» είναι ένα κορίτσι που ξεχωρίζει, γιατί πολύ απλά είναι διαφορετική και όχι άλλη μία κόπια.

Η Ελενα Αρσένη μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία της με την Ελένη Μενεγάκη, τις σχέσεις της με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Βαγγέλη Περρή, αλλά και για τον ιδανικό άνδρα.

– Ποια είναι η Ελενα Αρσένη τέλος πάντων;
Μεγάλωσα στη Χαλκίδα και σίγουρα με έχουν επηρεάσει τα τρελά νερά της… Κουβαλάω πολλή τρέλα. Στο σχολείο ήμουν σκανταλιάρα και σε κάποιες τάξεις καλή μαθήτρια. Ηρθα στην Αθήνα μόλις πήρα το απολυτήριό μου για να σπουδάσω στον ΑΝΤ1 δημοσιογραφία. Ημουν μάχιμη ελεύθερη ρεπόρτερ. Κάλυψα και ρεπορτάζ υπουργείων όπως του Εμπορικής Ναυτιλίας και του Δημόσιας Τάξης. Ομως άλλαξαν όλα, όταν ήρθε στο Alpha Radio ο Γιώργος Λιάγκας και με μύησε στην παρουσίαση εκπομπών. Για αρκετές χρονιές κάναμε την εκπομπή «Τι βλέπεις». Μετά συνεργάστηκα με τον Θανάση Βισκαδουράκη. Αργότερα με τον Αντώνη Σρόιτερ κάναμε την εκπομπή «Λόγω της ημέρας» και το ίδιο διάστημα συνεργαζόμουν το πρωί στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου. Τώρα, τα δύο τελευταία χρόνια είμαι τυχερή που συνεργάζομαι με την ομάδα της εκπομπής «ΟΛΑ»!

– Συζητάς να κάνεις κάτι άλλο τηλεοπτικά με τη νέα σεζόν;
Γνωρίζουμε όλοι ότι η φετινή τηλεοπτική χρονιά -και όχι μόνον- έχει τις δυσκολίες της. Ολα είναι ρευστά, ακόμη δεν ξέρουμε ακριβώς ποιες εκπομπές θα υπάρχουν του χρόνου. Παρ’ όλα αυτά, παραμένω αισιόδοξη.
– Πώς ήταν η συνεργασία με τον Γιώργο Λιάγκα;
Είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Τον εκτιιμώ διότι σέβεται και αναγνωρίζει τη δουλειά και την προσπάθεια των συνεργατών του. Περάσαμε πολύ καλά στο ραδιοφωνικό ταξίδι μας. Αλλωστε έχεις δουλέψει και εσύ με τον Γιώργο και γνωρίζεις ότι είναι πολύ σωστός και η συνεργασία μαζί του είναι μια πολύ καλή διαδρομή.

– Είσαι στη συντακτική ομάδα του «ΟΛΑ». Πώς είναι οι σχέσεις του με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Βαγγέλη Περρή;
Είχα την τύχη να γνωριστώ με τον Θέμο πριν από δύο χρόνια στο ραδιόφωνο. Αυτή ήταν και η αφορμή ώστε να ξαναέρθω σε επαφή με τον χώρο της τηλεόρασης. Αν θεωρεί κάποιος ότι το αλατοπίπερο κάνει πιο νόστιμο το φαγητό, οι ώρες που περνάω στο γραφείο δουλεύοντας για το «ΟΛΑ», είναι το αλατοπίπερο της επαγγελματικής καθημερινότητάς μου. Ο Θέμος και ο Βαγγέλης για μένα, όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, είναι ό,τι καλύτερο έχω γνωρίσει σε αυτόν τον χώρο. Ευτυχώς, ευτυχώς, ευτυχώς που τους γνώρισα!

– Η μεγάλη σου αγάπη είναι το ραδιόφωνο. Θα συνεχίσεις την εκπομπή σου;
Το ραδιόφωνο είναι όντως το πάθος μου και η μεγάλη μου αγάπη. Η «Κουκλέτα» είναι φάση που δεν τελειώνει ποτέ. Πολύ σύντομα θα επιστρέψει στα ερτζιανά.

«Ψηλός, μελαχρινός, με θεληματικό πηγούνι!»

– Πιστεύεις ότι πολλοί παρεξηγούν τον χαρακτήρα σου;
Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι που παρεξηγούν κάποιον χωρίς να τον γνωρίζουν, μένουν στην επιφάνεια και χάνουν την ουσία. Αυτά που με χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο είναι ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνειά μου.

– Ο πατέρας σου είναι χασάπης. Είναι αυστηρός μαζί σου;
Ο μπαμπάς μου είναι και άλλα πολλά. Το πιο σημαντικό: είναι ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου και έχει σταθεί πάρα πολύ καλός πατέρας και σε έμενα και σε όλα του τα παιδιά. Και αν ήταν ζαχαροπλάστης, το ίδιο αυστηρός θα ήταν νομίζω…

– Είσαι ερωτευμένη;
Πάντα, ο έρωτας είναι διάχυτος.

– Ποιος είναι ο ιδανικός άνδρας για σένα;
Ψηλός, μελαχρινός, με θεληματικό πηγούνι!

«Ολοι ξέρουμε πώς παίζεται το παιχνίδι…»

– Πώς ήταν η φετινή συνεργασία σου με την Ελένη Μενεγάκη;
Η φετινή σεζόν ήταν πολύ εποικοδομητική για μένα. Εμαθα πολλά πράγματα από την Ελένη Μενεγάκη. Την ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε, ώστε να ζήσω και εγώ στιγμές από τον μαγικό… κόσμο της τηλεόρασης. Είναι πολύ μεγάλο σχολείο και παράλληλα πολύ δύσκολο να συμμετέχει κάποιος σε μια καθημερινή εκπομπή, και μάλιστα για αρκετή ώρα μπροστά από την κάμερα. Ηταν μια πολύ δυνατή εμπειρία, που χάρηκα πολύ που την έζησα!

– Θα είσαι και του χρόνου στην εκπομπή; Εσύ θέλεις να είσαι;
Η συνεργασία μου με τον «Καφέ με την Ελένη» ολοκληρώθηκε. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω στην τηλεόραση και θα ήθελα στο μέλλον οι συνεργασίες μου να έχουν να μου δώσουν εμπειρίες όπως ο «Καφές με την Ελενη». Αυτό που θέλω προς το παρόν είναι να απολαύσω τις διακοπές μου, ώστε να ξεκινήσω δυναμικά την επόμενη σεζόν.

– Ακούστηκε ότι με την Ελένη είχατε διάφορες διαφωνίες και οι σχέσεις σας δεν ήταν καλές. Ισχύει τελικά;
Ακούστηκε και ότι το 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου. Ισχύει τελικά; Ολοι όσοι είμαστε στον χώρο ξέρουμε πώς παίζεται το παιχνίδι και γνωρίζουμε ότι ακούγονται πολλά τα οποία δεν ισχύουν. Η σχέση μου με την Ελένη ήταν καθαρά επαγγελματική και σε αυτό το επίπεδο άριστη.

[espresso]