Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στα Χανιά. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας στις 9 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας, ενώ στις 12 το μεσημέρι στην Πύλη Σαμπιονάρα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ενθυμημάτων και κειμηλίων της Μ. Ασίας, που θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί 6.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.
Το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ. στο μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας (συμβολή των οδών Κισάμου και Μάρκου Μπότσαρη) θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου στην οποία θα παρουσιαστεί μικρό αφιέρωμα ‘Μικρά Ασία – Κρήτη’ της κας Ηλέκτρας Τσίκα – Μαράκη, μικρασιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», υπό τη διεύθυνση της μουσικοδιδασκάλου κας Γεωργίας Ρακοπούλου και από τη Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Γεωργίου Χαχλάκη και μουσική και χοροί της Μ. Ασίας από το Μουσικό Σχήμα «Υάκινθος» και τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Αροδαμός».