Ολυμπιακός – Μαρσέϊγ στις 21.45

Μια σημαντική απουσία, αλλά και μια αναπάντεχη επιστροφή παρατηρεί κανείς στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάζεται να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον Γιάννη Φετφατζίδη, αλλά θα μπορεί να υπολογίζει και πάλι μετά από μεγάλο διάστημα τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν είναι 100% έτοιμος και ο Βάσκος προπονητής δε θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του που θα σημαίνει ενδεχόμενη υποτροπή στον τραυματισμό του κι έτσι τον άφησε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης».

Αντίθετα με τον Φετφατζίδη, ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος έχει μπει σε πλήρες πρόγραμμα προπόνησης, συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, όμως δεν υπολογίζεται από τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» για τη βασική ενδεκάδα, αλλά για ενδεχόμενη λύση από τον πάγκο.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Μέγερι, Κοστάνσο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Ορμπαίθ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Τοροσίδης, Φέισα, Μακούν, Αμπντούν, Γέστε, Φουστέρ, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς, Ιμπαγάσα.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έδειξε και τα πλάνα του στην απογευματινή προπόνηση για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγώνα με τους «Μασσαλούς».

Στις θέσεις της άμυνας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με τον Κοστάντσο, ο οποίος ξεπέρασε το μικρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, να είναι κανονικά στην εστία και τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο,  Μέλμπεργκ, Μαρκάνο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Όσον αφορά τα χαφ, ο Μοντεστό έχει σίγουρη θέση σε ρόλο «κόφτη» με τους Φέισα και Γέστε να είναι φαβορί για τις δύο θέσεις μπροστά του, αλλά τον Μακούν να φαντάζει ως ισχυρό αουτσάιντερ για τη θέση ενός εκ των δύο. Την επιθετική τριπλέτα των «ερυθρόλευκων» αναμένεται να συνθέσουν οι Φουστέρ (δεξιά), Αμπντούν (αριστερά) και Μιραλάς (κορυφή).

Συνέντευξη Βαλβέρδε

Οι σημειώσεις του Ολυμπιακός-Μαρσέιγ