Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών έφερε η σύλληψη 47χρονου κακοποιού

Η σύλληψη ενός 47χρονου το Μάϊο στα Χανιά, κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Τσεσμέ Ρεθύμνου, αποκάλυψε τον αδίστακτο χαρακτήρα του και την εμπλοκή του σε σειρά ληστειών.

Σύμφωνα με την προανάκριση και την περισυλλογή στοιχείων που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ο κρατούμενος κακοποιός, εμπλέκεται σε ένοπλη ληστεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα Χανιά (2005), στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς (2008) και την συμπλοκή που ακολούθησε με αστυνομικούς κατά τη διαφυγή του,  ενώ μαζί με το συνεργό του που αναζητείται, ο 47χρονος εμπλέκεται τόσο στην απόπειρα ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στη Σούδα (2011) του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά και στη ληστεία της , λίγες ημέρες αργότερα.

Συγκεκριμένα, στις 18 Φεβρουαρίου 2005 στις 18:56 έγινε ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων από δύο άγνωστους δράστες οι οποίοι με την απειλή όπλων πιστολιού και τυφεκίου τύπου καλάσνικοφ αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.000 χιλιάδων ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες είχαν πυροβολήσει με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και διέφυγαν με όχημα (ΤΑΞΙ) το οποίο αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη του.

Στις 10 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε ληστεία στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Χανίων, από δύο άγνωστους δράστες οι οποίοι με την απειλή πιστολιού και πολεμικού τυφεκίου τύπου καλάσνικοφ αφαίρεσαν 38.115 χιλιάδες ευρώ 9.500 δολάρια ΗΠΑ και 820 Αγγλικές Λύρες. Οι δράστες κατά τη διαφυγή του πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά υπάλληλο της συγκεκριμένης Τράπεζας, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση και κατά αστυνομικού της Τροχαίας που τους καταδίωκε.

Στις 03 Φεβρουαρίου 2011 στις 08:00 το πρωί στο Τραπεζικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σούδα Χανίων  πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στη βάση  τζαμαρίας του εν λόγω Τραπεζικού  Καταστήματος  με σκοπό  να τη σπάσουν να εισέλθουν εντός  και να διαπράξουν ληστεία επειδή όμως οι υαλοπίνακες ήταν αλεξίσφαιροι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και απεχώρησαν.

Τέλος, στις 07 Φεβρουαρίου 2011 με την απειλή πιστολιού ο 47χρονος μαζί με τον συνεργό του ακινητοποίησαν υπάλληλο Χρηματαποστολής στην είσοδο του καταστήματος ΙΝΚΑ των Αγίων Αποστόλων και αφαίρεσαν από αυτόν το ειδικό κουτί μεταφοράς που περιείχε το χρηματικό ποσό των 34.000 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Μετά την εξιχνίαση των δύο ένοπλων ληστειών, αξιωματούχοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, μιλούν για μία πολύ σοβαρή επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και εκτιμούν πως η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που αναζητείται είναι θέμα χρόνου.

neatv.gr