Σεϊταρίδης: «Θα είμαστε έτοιμοι»

Τη διαβεβαίωση πως η Εθνική ομάδα θα παρουσιαστεί πανέτοιμη στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στη Νότιο Κορέα έδωσε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. «Όπλο μας η ομαδικότητα», τόνισε ο Κώστας Χαλκιάς.

Ατομικό ο Μόρας.

Δείτε φωτογραφίες από τους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στην προπόνηση της Εθνικής.

Αποθέωση των διεθνών από την ελληνική κοινότητα.

Αποστολή στη Νότιο Αφρική για τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr, Σωτήρης Ταμπάκος

«Έτοιμοι 100% μπορεί να μην είμαστε τώρα, αλλά πιστεύω πως μέχρι το Σάββατο θα είμαστε στην κατάσταση που πρέπει και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», τόνισε, ενώ για τη δική του ετοιμότητα, μετά από μία σεζόν με αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ο διεθνής μπακ είπε: «Είμαι αρκετά καλά και μέχρι την πρεμιέρα θα πάμε αρκετά καλύτερα».

Όσο για τους αντιπάλους της πρεμιέρας, ανέφερε: «Η Νότιος Κορέα είναι ομάδα με πειθαρχία και τρέχει πολύ, όπως και η Βόρειος Κορέα την οποία αντιμετωπίσαμε σε φιλικό αγώνα. Έχουμε ένα πλεονέκτημα απέναντί τους, γιατί είμαστε ψηλή ομάδα, έχουμε ικανότητα στις στημένες φάσεις και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Κώστας Χαλκιάς με τη σειρά του παρουσιάστηκε ανάλογα αισιόδοξος και δεν προβληματίζεται από τη μέτρια εικόνα της ομάδας στα φιλικά. «Τα φιλικά παιχνίδια γίνονται για να δούμε τις αδυναμίες μας. Είδαμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Θα εμφανιστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ένας παίκτης-κλειδί στην Εθνική ομάδα, απάντησε: «Το όπλο μας είναι η ομαδικότητα, δεν στηριζόμαστε σε ένα άτομο, σε κάποιο ατομικό ταλέντο. Προσπαθούμε όλοι μαζί ομαδικά».

Όσο για το τι θα θεωρηθεί επιτυχία για την Εθνική σε αυτό το Μουντιάλ, τόνισε: «Επιτυχία είναι και μόνο ότι βρισκόμαστε εδώ, σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Από εκεί κι έπειτα, ό,τι παραπάνω πετύχουμε θα είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Κώστας Χαλκιάς δεν έδειξε να συμμερίζεται την ανησυχία συναδέλφων του τερματοφυλάκων για τη νέα μπάλα και τα… τερτίπια της. «Δεν αλλάζει μόνο για μένα η μπάλα, αλλά για όλους τους τερματοφύλακες», είπε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Ατομικό ο Μόρας

Ο Βαγγέλης Μόρας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω του τραυματισμού στη γάμπα, που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Στις προπονήσεις των επόμενων ημερών θα διαπιστωθεί αν ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός θα τον έχει στη διάθεσή του. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν για προληπτικούς λόγους ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Παντελής Καπετάνος λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο και τη μέση αντίστοιχα, αλλά αμφότεροι αναμένεται να προπονηθούν κανονικά την Τρίτη. Στην προπόνηση παρόντες ήταν περίπου 500 Έλληνες φίλαθλοι που αποθέωσαν τον Ότο Ρεχάγκελ και τους ποδοσφαιριστές του, ενώ έγινε αγιασμός από τον μητροπολίτη Καλής Ελπίδας και Κέιπ Τάουν Σέργιο και τον Αρχιμανδρίτη του Ντέρμπαν Προκόπιο παρουσία και του Έλληνα πρέσβη στη Νότιο Αφρική, Σπύρου Θεοχαρόπουλου.

Οι παίκτες της Εθνικής δεν παρακολούθησαν σήμερα βίντεο από τον προσεχή αντίπαλο, αλλά δέχτηκαν την επίσκεψη αρμοδίου της FIFA, ο οποίος τους ενημέρωσε για τους κανονισμούς διαιτησίας στο Μουντιάλ.

http://www.sport-fm.gr/article/276981