Nαδάλ-Σόντερλινγκ το ζευγάρι του τελικού

Την ευκαιρία να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς θα έχουν ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο 24χρονος Ισπανός γιόρτασε με μία ημέρα καθυστέρηση τα γενέθλια του. Προκρίθηκε για 5η φορά στον τελικό του τουρνουά και 5η τα τελευταία έξι χρόνια, επικρατώντας 6-2, 6-3, 7-6 (8-6) του πρωτάρη σε ημιτελικά, Αυστριακού Γιούργκεν Μέλτζερ.

Πριν από δώδεκα μήνες ο Σουηδός απέκλεισε τον Ναδάλ στα προημιτελικά του τουρνουά, στερώντας του την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ των συνεχόμενων κατακτήσεων με πέντε (σ.σ. έχει τέσσερις όσες και ο Μπγιορν Μποργκ). Ο Σόντερλινγκ προχώρησε στον τελικό, όμως ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Κι αν ο Ναδάλ δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, λόγω του διαζυγίου των γονιών του, ήταν σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση όταν αντιμετώπισε τον “Σόντερκινγκ” στο Λονδίνο τον περασμένο χειμώνα. Κι εκεί όμως έχασε σε μία κακή σεζόν συγκριτικά με τα μεγαλεία το 2008.

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα έχει να νικήσει τον Σόντερλινγκ από τον Μάιο του 2009, όταν πήρε την τρίτη νίκη του εις βάρος του αντιπάλου του την Κυριακή (6/6).

Ενδεχόμενη νίκη του Ναδάλ στον τελικό θα τον επαναφέρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, “σπρώχνοντας” τον Φέντερερ στο Νο2. Σε περίπτωση επικράτησης του Σουηδού τότε θα έχουμε έναν ακόμα υποψήφιο για να “σπάσει” τη δυαρχία Φέντερερ-Ναδάλ. Βλέπετε, ο δυνατότερος υποψήφιος, ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο έχει τεθεί νοκ άουτ με τραυματισμό.

Σόντερλινγκ και Ναδάλ δεν τρέφουν τα καλύτερα συναισθήματα ο ένας για τον άλλο. Ο Σουηδός είχε ειρωνευτεί την… ιεροτελεστία που ακολουθεί ο Ισπανός πριν σερβίρει. Αυτό συνέβη στο Γουίμπλεντον το 2007 με τον Ναδάλ να παίρνει την πρόκριση σε πέντε σετ. Το ζευγάρι ανανέωσε την αντιπαλότητα του στη Ρώμη με τον Σόντερλινγκ να ξεσπάει προς τον διαιτητή.

SPORT24